Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Charlie Hebdo

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η χτεσινή δολοφονική επίθεση τριών Γάλλων μουσουλμάνων στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 4 κορυφαίοι Γάλλοι σκιτσογράφοι. 

Οι Γάλλοι μουσουλμάνοι σκότωσαν τους διάσημους σκιτσογράφους επειδή με τα σκίτσα τους προσέβαλαν τον Μωάμεθ. Είναι προφανές πως η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις σπηλιές. 

Πολλοί Έλληνες σοκαρίστηκαν στο άκουσμα της είδησης της δολοφονίας των Γάλλων σκιτσογράφων -και άρχισαν να μιλούν για την ελευθερία της έκφρασης και άλλα τέτοια-, αν και, όταν είχε συλληφθεί ο Γέροντας Παστίτσιος, έτριβαν τα χέρια τους και έλεγαν «καλά του κάνανε αφού ήταν βλάσφημος». 

Όπως καταλαβαίνετε, η υποκρισία στη χώρα μας έχει χτυπήσει ταβάνι.  

Εν τω μεταξύ, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι όλοι αυτοί οι Έλληνες -που σήμερα το παίζουν σοκαρισμένοι από την δολοφονία των Γάλλων σκιτσογράφων- δεν θα ξεπάστρευαν καμιά δεκαριά νοματαίους για χάρη του δικού τους θεού, αν τους δίνονταν η ευκαιρία. 

Πάντως, αν κυκλοφορούσε στην χώρα μας ένα περιοδικό σαν το Charlie Hebdo -το οποίο θα σατίριζε άγρια τον Χριστούλη και την Παναγίτσα-, να είστε σίγουροι πως οι πρώτοι που θα αντιδρούσαν θα ήταν αυτοί που σήμερα παριστάνουν τους ευαίσθητους και τους υπέρμαχους της ελευθερίας της έκφρασης. 

Τώρα που το σκέφτομαι, φωτιά θα του έβαζαν όλοι αυτοί αν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα. Επίσης, οι σκιτσογράφοι του θα έτρεχαν κάθε μέρα στα δικαστήρια. Όλη η Ελλάδα μια Ελένη Λουκά. Ελλάς Ελλήνων Ταλιμπάν. 

Λίγες ώρες μετά την επίθεση των Γάλλων μουσουλμάνων στα γραφεία του περιοδικού, ο Αντώνης Σαμαράς -από την Χαλκίδα- δήλωσε πως «σήμερα στο Παρίσι έγινε μακελειό κι εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν ιθαγένειες».

Δηλαδή, την ώρα που όλος ο πλανήτης θρηνούσε τα θύματα των παρανοϊκών τζιχαντιστών, ο Αντώνης Σαμαράς -που τώρα τελευταία μου θυμίζει πάρα πολύ τον Νίκο Μιχαλολιάκο- την έπεφτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Άθλιος και επικίνδυνος. 

Βέβαια, ο Αντώνης Σαμαράς σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν -Αντώνη, το χρονοντούλαπο της ιστορίας έχει ήδη ανοίξει και σε περιμένει-, οπότε αυτά που λέει δεν έχουν καμία σημασία. 

(Κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και δείτε τη δουλειά των σκιτσογράφων που δολοφονήθηκαν. Αξίζει. Οι άνθρωποι ήταν Δάσκαλοι.)