Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Και χίλια περιστέρια να χέζουνε τη πόλη

Όποιος έχει περάσει το τελευταίο -μεγάλο, πολύ μεγάλο- διάστημα από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, θα έχει διαπιστώσει πως, εξαιτίας των περιστεριών που κουτσουλάν το τόπο, το μέρος βρωμοκοπάει - εγώ περνάω καθημερινά και η μπόχα δεν αντέχεται. Προχθές, περπατώντας στην κεντρική πλατεία, γύρισα και είπα στη φίλη μου: <<Υποτίθεται πως η Χρυσή Αυγή θα έβγαινε για να ξεβρομίσει ο τόπος>>. Η φίλη μου με κοίταξε με φανερή δυσπιστία. Ύστερα κατάλαβε πως αστειευόμουν και μου χαμογέλασε: <<Αλίμονο!>>. Μετά απ' αυτό το καταπληκτικό διάλογο φύγαμε γιατί τα περιστέρια κάνανε πάρτυ πάνω στα δέντρα κι έχεζαν σαν τρελά - άρχισα εγώ να τρέχω πρώτος για να μη φάω καμιά κουτσουλιά στα μαλλιά, η φίλη μου που είναι φαλακρή πήγαινε με το πάσο της.


Είναι προφανές πως η Χρυσή Αυγή δεν τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις - να γιατί δεν την εμπιστεύομαι (χαχαχαχαχαχαχα!). Διαφορετικά θα είχε σχηματιστεί ένα τάγμα εφόδου από Χρυσαυγίτες προκειμένου να εξοντωθούν τα θρασύτατα πτηνά που βρομίζουν την πεντακάθαρη πόλη της Λάρισας. 


Τέλος πάντων, υπάρχει μια λογική εξήγηση που τα περιστέρια έχουν καταχέσει τη Λάρισα. 



Τα περιστέρια έχουν πάρει χαμπάρι πως οι Λαρισαίοι είναι ένα μάτσο αμόρφωτοι ραγιάδες που μια ζωή ψηφίζουν κλέφτες -και το μόνο που τους προβληματίζει είναι αν θα βρουν τραπέζι στα Mikel ή αν θα κερδίσει η ΑΕΛΑΡΑ τους- οπότε τους χέζουν αβέρτα.  

Ειδήσεις που κατουράνε συνειδήσεις

Ο Ντόνι κάνει βουτιά στα άδυτα της ελληνικής επικαιρότητας και σας μεταφέρει τις ειδήσεις όπως (θα) είναι!




Δόξα τη σάτιρα έχουμε κυβέρνηση


Επέστρεψε ο Λάκης Λαζόπουλος και το Τσαντίρι του. Ο γνωστός μας δημιουργός -αμέσως μετά την πρεμιέρα της εκπομπής του- έλαβε συγχαρητήρια επιστολή από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που λέει ότι ευτυχώς επέστρεψε η καυστική του σάτιρα στην τηλεόραση γιατί λίγο έλειψε να πέσει η κυβέρνηση. Ο Λάκης Λαζόπουλος ανταπέδωσε με δική του επιστολή, τονίζοντας στον πρωθυπουργό πως οι Γερμανοί που κυβερνάνε το κανάλι του του άσκησαν τρομερές πιέσεις, κι έτσι αναγκάστηκε να ξαναβγεί στον αέρα και αυτή τη χρονιά για να ενσαρκώσει το ρόλο της εθνικής αποκοιμίστρας που βολεύει και τους δύο.


Στης εκκλησιάς τη χρεοκοπία


Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παραχωρεί συνέντευξη και -σε δραματικούς τόνους- δηλώνει ότι τα λεφτά της εκκλησίας τελειώνουν, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να απολύσει 300 άτομα κινδυνεύοντας να τον κάψει ο Θεός. Μετά το χρεοκοπημένο κράτος, να και η χρεοκοπημένη εκκλησία. Ο αρχιεπίσκοπος -σε δραματικούς τόνους- στέλνει μήνυμα στον ελληνικό λαό να βοηθήσει την εκκλησία ώστε να ορθοποδήσει, και -σε δραματικούς τόνους- καλεί όλους τους πολίτες να δημιουργήσουν συσσίτια στα σπίτια τους ώστε να ταΐζουν τους παπάδες που σε λίγο θα λιποθυμάνε στους δρόμους απ' τη πείνα. Οι Έλληνες πολίτες δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Ιερώνυμου, γιατί οι περισσότεροι τρέφονται ήδη από την εκκλησία κι έτσι δεν μπορούν να βοηθήσουν.


Ξυλοδαρμός 


Το σωματείο Κατά Της Βίας Των Αντρών Από Γυναίκες ασκεί καταγγελία σε βάρος της Τατιάνας Λαμπίρη με την κατηγορία του βάναυσου ξυλοδαρμού του συζύγου της. Ο Νίκος Ευαγγελάου φαίνεται να τηλεφώνησε στο σωματείο για να ομολογήσει επιτέλους πως η γυναίκα του τον κάνει τόπι στο ξύλο, γι' αυτό και κάθε μέρα εμφανίζεται στην τηλεόραση σαν αναστενάρης. Η Τατιάνα Λαμπίρη από την εκπομπή <<Νίλα>> αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν άπλωσε χέρι στον άντρα της. Το κοινό χειροκροτεί. Ξαφνικά εμφανίζεται στο στούντιο ο Νίκος Ευαγγελάου και πλακώνει την Τατιάνα Λαμπίρη στα γλωσσόφιλα. Το κοινό χειροκροτεί.


Στουρνάρι


Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας -προς απογοήτευση όλων μας- βγαίνει από το νοσοκομείο στο οποίο είχε διακομιστεί ύστερα από υπερκόπωση. Οι λόγοι που οδήγησαν τον υπουργό οικονομικών στην -σωματική και πνευματική- κατάρρευση ήταν οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα αλλά και η γυναίκα του, η οποία τον φλόμωνε στο κέρατο όσο εκείνος προσπαθούσε να σώσει τη χώρα. Ξεσπάει μεγάλο σκάνδαλο στο ελληνικό κοινοβούλιο, αφού η συνεχόμενη απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη βουλή οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επισκέπτονταν συχνά την οικία του Γιάννη Στουρνάρα και κουτούπωνε τη γυναίκα του. Ο Γιάννης Στουρνάρας διακομίζεται ξανά στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό.


Ρήξη


Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με σημαίες και με ταμπούρλα σε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Τους πέρασαν για Μογγόλους. Δημιουργείται ρήξη στο κόμμα, και ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε μια προσπάθεια να συμφιλιώσει τα μέλη της παράταξης ανακοινώνει μια συγκέντρωση έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Οι Χρυσαυγίτες μαζεύονται έξω από το σπίτι του Μπογδάνου περιμένοντας να εμφανιστεί για να τον κάνουν μαύρο στο ξύλο και, όταν τελικά ο Μπογδάνος εμφανίζεται, τον κάνουν μαύρο στο ξύλο. Μετά τον ξαναδέρνουν γιατί δεν γουστάρουν τους μαύρους.


Συντέλεια


Κόβεται η εκπομπή του χρεοκοπημένου ΣΚΑΪ <<Συντέλεια>> λόγω έλλειψης χιούμορ. Οι συντελεστές της εκπομπής -άνεργοι πια- το ρίχνουν στις διαδηλώσεις ζητώντας να επιστρέψει στη ροή του τηλεοπτικού προγράμματος η εκπομπή τους, όταν δέχονται επίθεση από Χρυσαυγίτες. Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής <<Συντέλεια>> επειδή είναι πολύ χιουμορίστες το παίρνουν στην πλάκα και νομίζουν πως πρόκειται για φάρσα, ωστόσο οι Χρυσαυγίτες δεν αστειεύονται καθόλου και τους σαπίζουν στα κλωτσομπουνίδια. Πρώτα τους κόπηκε η εκπομπή, μετά το γέλιο. 


Ζήτω!


Αναταραχές ξεσπάνε σε ολόκληρη τη χώρα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Στις μαθητικές παρελάσεις γίνεται της πουτάνας το κάγκελο, γιατί οι μαθητές πετάνε ρετσίνες και αυγά στους επισήμους. Οι μπάτσοι σαν σωστοί δούλοι ανταποδίδουν με χημικά, αλλά οι πιτσιρικάδες δεν μασάνε. Ο Κάρολος Παπούλιας δέχεται μια Μαλαματίνα στο δόξα πατρί και σπεύδει στο νοσοκομείο να κάνει παρέα στον Γιάννη Στουρνάρα. Η εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό διαλύεται αλλά στο εσωτερικό επιτέλους φτιάχνει, αφού -ενώ όλοι οι υπόλοιποι πίνουμε τσίπουρα- οι μαθητές βγάζουν το φίδι απ' τη τρύπα και στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην εξουσία ότι είναι ώρα να παίρνει τον πούλο. 


Στην Ζ.