Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μας βρήκε τρικυμία

Το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2.600 υπαλλήλων αποφάσισε η κυβέρνηση με Πράξη Δικτατορικού Περιεχομένου. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση Σαμαρά περνάει από την μια επιτυχία στην άλλη, αφού με το λουκέτο στην ΕΡΤ δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις ανεργίας, ενώ το θεάρεστο έργο του Αντώνη Σαμαρά πιθανότατα θα ολοκληρωθεί με το ολοκαύτωμα των Ελλήνων. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αδόλφος Κεδίκογλου βγήκε εχθές το μεσημέρι και ανακοίνωσε το λουκέτο στην ΕΡΤ -ήταν ο καλύτερος για τη δουλειά- χαρακτηρίζοντάς την <<φορέα αδιαφάνειας>> -μιας και ο ίδιος είναι άφθαρτος και καθαρός-, ενώ τόνισε πως <<δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ιερές αγελάδες που παραμένουν άθικτες όταν γίνονται περικοπές παντού>>. 

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την ΕΡΤ για δημόσια σπατάλη, λες και η ΕΡΤ δεν δουλεύει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και το φύτεμα του Αιμίλιου Λιάτσου στο τιμόνι του σταθμού έγινε βάσει λαϊκών κριτηρίων. 

Η αντίδραση του κόσμου στο κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν άμεση και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το ραδιομέγαρο για να στηρίξουν τους εργαζόμενους, αλλά, από την άλλη, υπήρξαν και οι καθυστερημένοι -τους εντόπιζες κυρίως στα social media- που στο άκουσμα για λουκέτο στην ΕΡΤ έτριψαν τα χέρια τους με μπόλικη χαιρεκακία, και σχεδόν ανακουφίστηκαν που η ελληνική ακροδεξιά -ακολουθώντας πιστά τις επιταγές των ξένων δανειστών- πετάει χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Παιδιά, εσείς θα πάτε τη χώρα μπροστά. Μπράβο. 

Εκτός από την άμεση αντίδραση του κόσμου, υπήρξε και η άμεση αντίδραση των ΜΑΤ, τα οποία περικύκλωσαν από παντού το κτίριο, και λίγο μετά τις 11 τη νύχτα άρχισαν να ρίχνουν το σήμα της ΕΡΤ σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά, δεν είναι και εντελώς σίγουρο ότι οι ΜΑΤατζήδες έριξαν το μαύρο στην ΕΡΤ, αφού αυτοί δεν είναι ικανοί ούτε να δέσουν τα κορδόνια τους

Παράλληλα, η ανακοίνωση του κλεισίματος της ΕΡΤ από την κυβέρνηση -και σε συνδυασμό με την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας- θορύβησε έντονα τους τηλεδημοσιογράφους  (οι οποίοι χθες ανακάλυψαν τα ΜΑΤ), με αποτέλεσμα εμείς να παρακολουθήσουμε το καλύτερο ζωντανό πρόγραμμα που υπήρξε ποτέ, αφού επιτέλους από αυτόν τον σκουπιδοτενεκέ που λέγεται τηλεόραση ξεστομίστηκαν κάποιες αλήθειες, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως για να μας πουν τα πράγματα όπως είναι, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν το δράμα της απόλυσης. 

Ας είναι κι έτσι. 

Η απόφαση της κυβέρνησης για το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι αντισυνταγματική -κρίμα γιατί οτιδήποτε άλλο συμβαίνει σ' αυτή τη χώρα είναι απόλυτα συνταγματικό- και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αρνούνται να συμφωνήσουν, όμως, αν οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης είχαν την παραμικρή τσίπα θα είχαν ήδη παραιτηθεί, αλλά, κάτι τέτοιο αποκλείεται να συμβεί διότι χωρίς αυτούς -και κυρίως χωρίς τον Βενιζέλο- ο Σαμαράς δεν θα αντέξει ούτε για μια μέρα. Ο ένας κρατάει τον άλλο από τ' αρχίδια. 

Τέλος θα πρέπει να τονιστεί πως η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ βρήκε αντίθετες όλες τις παρατάξεις -εκτός από την Χρυσή Αυγή που είναι αντισυστημική και γουστάρει MEGA και ΣΚΑΪ-, πράγμα που σημαίνει πως πρόκειται για ένα ακόμη δημοκρατικό επίτευγμα που θα διατηρήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και του ξεπουλήματος. 

Καλή λευτεριά!