Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Δερματοστιξία

Συνεχίζεται η εμμονή των Ελλήνων με τα τατουάζ, και εκατομμύρια συμπολίτες μας -παρόλο που δεν έχουν να φάνε- παίρνουν παραμάζωμα τα τατουατζίδικα για να αποκτήσουν το δικό τους σχέδιο, που συνήθως είναι χρωματιστό και δεν έχει απολύτως κανένα νόημα - δεν συμβολίζει κάτι γι' αυτούς που το κάνουν δηλαδή-, απλώς επειδή το επιβάλλει η μόδα μπογιατίζονται για να μην διαφέρουν από τους υπόλοιπους μπογιατισμένους. 


Πολύ της μόδας είναι τα τατουάζ <<μανίκια>> που γίνονται στο χέρι και πιάνουν από τον ώμο μέχρι τον καρπό, και τα κάνουν συνήθως οι γυναίκες που νομίζουν πως τις ομορφαίνουν κιόλας - οι Ελληνίδες δεν έχουν ακουστά το προσωπικό στυλ, μόνο τη μόδα, γι' αυτό είναι όλες ίδιες. Τα <<μανίκια>> κοστίζουν μια περιουσία, αλλά, για κάποιον ανεξήγητο λόγο όλες έχουν από ένα, αφού κάνουν το σκατό τους παξιμάδι προκειμένου να χαράξουν στο χέρι τους μια νεκροκεφαλή ή μια προσωπογραφία μέσα σε δέκα κατακόκκινα τριαντάφυλλα που έχουν μελίγκρα - βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο πούτσος μας. 


Ιδιαίτερα διαδεδομένο στους άντρες είναι το τατουάζ στη γάμπα, και έτσι όπως το πάνε σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει ελληνική γάμπα αφτιασίδωτη. Οι άντρες που θέλουν να αποκτήσουν ένα τατουάζ στη γάμπα πρέπει πρώτα να ξυρίσουν το σημείο που θα μπει η βελόνα - στο υπόλοιπο πόδι παραμένει η γουρουνότριχα κάγκελο και μοιάζουν λες και κάηκαν από εξάτμιση. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως αυτοί που <<χτυπάνε>> τατουάζ στις γάμπες κυκλοφορούν μέσα στο καταχείμωνο με βερμούδες έτσι ώστε να φαίνεται η μαλακία που πήγαν και έκαναν, αλλά και για να εισπράττουν τα μπράβο από τους πυροβολημένους της παρέας τους που είναι ακόμα πτωχούληδες και δεν μπορούν να κάνουν κι αυτοί την ίδια μαλακία - έχω δει μερικούς να περπατάνε μέσα στο ψωλόκρυο με το ένα μπατζάκι του παντελονιού σηκωμένο για να αναδεικνύεται το τατού, μιλάμε για πολλή βλακεία.


Στην Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, θα πουν κάποιοι, είναι να απορείς που ο κόσμος βρίσκει λεφτά και πάει και <<βαράει>> τατουάζ με τη σέσουλα - βέβαια, στην Ελλάδα πρώτα βγαίνει η ψυχή του Έλληνα και μετά το ψώνιο. Εν τω μεταξύ, αυτοί οι τατουαζένιοι είναι τόσο φθονεροί μεταξύ τους. Βάλε δίπλα-δίπλα δυο αγνώστους με τατουάζ να δεις τα βλέμματα μίσους που θα πέσουν. Δεν αποκλείεται να πιαστούν τατού με τατού και να πλακωθούν στο τέλος. 


Οι γυναίκες με τα τατουάζ είναι στην πλειοψηφία τους εκνευριστικές και ξινές, γιατί με το που κοτσάρουν στο μπράτσο ένα τατού, κοτσάρουν και ένα ύφος μπλαζέ στη μάπα -πάνε μαζί αυτά- και σε κοιτάν λες και ανήκουν σε κάποια ανώτερη φυλή - ωστόσο παραμένουν χαζογκόμενες που γοητεύουν ηλίθιους και γοητεύονται από ηλίθιους.


Αν οι Έλληνες κοιτούσαν περισσότερο να ασχοληθούν με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους και λιγότερο με τα τατουάζ, ίσως τα πράγματα να ήταν σήμερα διαφορετικά. Οι περισσότεροι είναι απαίδευτοι και πέρα για πέρα αγράμματοι και, ακριβώς επειδή δεν έχουν τίποτα άλλο να επιδείξουν, πάνε και χρωματίζουν το σώμα τους για να νιώσουν ξεχωριστοί - ωστόσο είναι ξεχωριστοί μόνο στον κύκλο τους που είναι για τα μπάζα. 


Με τη νέα χρονιά προβλέπεται ο αριθμός των τατουαζένιων να αυξηθεί στην Ελλάδα, και πολλοί θα είναι αυτοί που θα μείνουν άστεγοι και θα τρέφονται από τα σκουπίδια, αλλά θα έχουν τουλάχιστον το τατού στο στήθος να το βλέπουν και να χαίρονται. Πολύ της μόδας θα είναι και το τατουάζ στο κούτελο, στην κωλοτρυπίδα αλλά και στα καλαμπαλίκια, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει της μόδας και το <<χτύπημα>> τατουάζ από εργαλεία μολυσμένα με Aids, για να αποφύγουν οι Έλληνες να τα τινάξουν από το Μνημόνιο.


Οι παραλίες για εμάς τους απλούς και ταπεινούς ανθρώπους που δεν έχουμε τατουάζ και γυμνασμένες κορμάρες θα είναι άβατες, κι έτσι θα πρέπει μάλλον να πηγαίνουμε σε κάνα ποτάμι να ρίχνουμε καμιά βουτιά, γιατί, άμα παρατηρήσεις τους ανθρώπους το καλοκαίρι στη θάλασσα, είναι σαν να βγήκαν όλοι από το ίδιο εργοστάσιο -μια κοψιά-, οπότε εμείς που διαφέρουμε δεν χωράμε εκεί - στο τέλος θα μας φωτογραφίζουν γιατί θα αποτελούμε είδος υπό εξαφάνιση. 


Η σκέψη να φτάσεις 80 χρονών γεροσάψαλο, να έχεις αρθριτικά, ρευματισμούς, να σου φεύγουν τα κακάκια σου και να έχεις ένα σώμα σαν χάρτη, είναι ιδιαίτερα παρηγορητική και πολύ ζηλεύω που δεν θα είμαι ένα τρέντυ ραμολιμέντο σαν και τα άλλα, αλλά, δεν πειράζει, θα βολευτώ με ένα σκουλαρίκι στη ρόγα που είναι πολύ της μόδας τελευταία για να μην με λένε τελείως μουρόχαβλο. 


Καλή λευτεριά!