Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Στην Ελλάδα ή Βερύκιος θα είσαι ή Τσιμτσιλή

Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον σκουπιδοτενεκέ Δήμο Βερύκιο και την Σταματίνα Τσιμτσιλή -μετά το ξέχεσμα που έφαγαν αμφότεροι στον αέρα από το αφεντικό τους Δημήτρη Κοντομηνά- αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως, οι περισσότεροι από αυτούς που τους κατηγορούν για δουλοπρέπεια και τους αποκαλούν «κότες» και «γλείφτες», είναι οι ίδιοι δουλοπρεπείς, κότες και γλείφτες. 

Διαβάζοντας κανείς τα σχόλια που γράφουν οι Έλληνες στα social media με αφορμή το περιστατικό με τον Κοντομηνά και τους υπαλλήλους του, νομίζει πως ζει σε μια χώρα ελεύθερων και γενναίων ανθρώπων, που δεν σηκώνουν κουβέντα από το αφεντικό τους και είναι έτοιμοι να του γαμήσουν την Παναγία, μόλις το αφεντικό τους πει κάτι. 

Επαναστάτες όλοι οι Έλληνες. Καλέ, Τσε Γκεβάρα! 

Φυσικά, δεν πιστεύει κανείς πως, αν στην θέση του Δήμου Βερύκιου ή της Σταματίνας Τσιμτσιλή ήταν αυτοί οι Έλληνες -που τώρα βγάζουν χολή στο Twitter και στο Facebook για αυτούς τους δυο ανθρώπους-, θα αντιδρούσαν διαφορετικά. 

Το ίδιο δουλοπρεπείς, κότες και γλείφτες θα αποδεικνύονταν. 

Γεμάτη η σημερινή Ελλάδα από Βερύκιους και Τσιμτσιλήδες που έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάολο για μια θεσούλα, για μια δουλίτσα.

Γεμάτη η σημερινή Ελλάδα από σκλάβους που είναι πρόθυμοι να γλείψουν την κωλοτρυπίδα οποιουδήποτε αφεντικού, προκειμένου να μην τους λείψουν τα φράγκα και το βόλεμα. 

Αλλά αυτά δεν κάνει να τα λέμε. Στην Ελλάδα κάνει μόνο να λέμε πόσο γαμάτοι είναι οι Έλληνες και πόσο ξεχωριστό είναι το ελληνικό DNA και πώς «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», όπως μας μάθαιναν στο σχολείο. 

Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται εντελώς γελοίο όλο αυτό που συμβαίνει. 

Παιδιά, το ότι ο Βερύκιος είναι ένας σιχαμένος δουλοπρεπής υπαλληλάκος που έχει μονίμως χωμένη την γλώσσα του στην κωλοτρυπίδα του Κοντομηνά δεν σημαίνει πως εσείς είστε τίποτα ασυμβίβαστα πνεύματα. 

Επίσης, αγαπητές φίλες, το ότι η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι κλασομπανιέρα και κότα δεν σημαίνει πως εσείς είστε τίποτα Ρόζες Λούξεμπουργκ. 

Για να μην σας πω και το άλλο και πάρετε ανάποδες, ότι δηλαδή η Σταματίνα Τσιμτσιλή -παρά το γεγονός ότι έχει χεσμένη την αξιοπρέπειά της- είναι τουλάχιστον θεογκόμενα, σε αντίθεση με εσάς που είστε πατσαβούρες και έχετε τον ανθρωποδιώκτη. 

Αχ, συγνώμη, μου ξέφυγε! 

(Εννοείται πως δεν είναι όλοι οι Έλληνες δουλοπρεπείς, κότες και γλείφτες. Υπάρχουν και Έλληνες με αξιοπρέπεια. Αλλά μην τους ψάξετε αυτούς τους Έλληνες ανάμεσά σας. Μάλλον έχουν φύγει όλοι στο εξωτερικό. Σιγά μην κάθονταν στο προτεκτοράτο.)

(Κοίτα να δεις που οι ραγιάδες θα με κάνουν στο τέλος να συμπαθήσω και τις τηλεπερσόνες.)