Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Κι εσύ λαέ βασανισμένε, το ΟΧΙ μην ξεχνάς

Μια ημέρα πριν από τις εκλογές που γίνονται για να εκπληρωθεί ο στόχος των δανειστών -που δεν είναι άλλος από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας που θα εφαρμόσουν μαζί το τρίτο Μνημόνιο και θα οδηγήσουν την χώρα σε νέες επιτυχίες-, αισθάνομαι την υποχρέωση να θυμίσω στους Έλληνες πως, πριν από δυο μήνες, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, είπαμε ένα συγκλονιστικό και περήφανο ΟΧΙ. 

Θυμηθείτε: 

Μας έκλεισαν τις τράπεζες, έβαλαν τα σκυλιά τους να ουρλιάζουν μέρα νύχτα, επιστράτευσαν όλη την σαπίλα για να μας αναγκάσουν να ψηφίσουμε ΝΑΙ αλλά εμείς τους γράψαμε στα παλιά μας τα παπούτσια και βγάλαμε το ΟΧΙ με 62%, αφήνοντάς τους μαλάκες. 

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου απέδειξε πως είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτούς. 

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου απέδειξε πως είμαστε χιλιόμετρα μπροστά από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό. 

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είναι η μόνη μας περιουσία. Και μας ενώνει όσο τίποτα. 

Έλληνες ολιγάρχες και Ευρωπαίοι «εταίροι» περιμένουν τώρα από τους Έλληνες να κάνουν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία, ώστε να συνεχιστούν οι ίδιες άθλιες πολιτικές που 5 χρόνια τώρα ρημάζουν την χώρα, εξαθλιώνουν τους πολίτες και κάνουν τους ολιγάρχες πλουσιότερους. 

Μην τους κάνετε το χατίρι. 

Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ ήταν το σχέδιο των Ευρωπαίων «εταίρων» από την αρχή. 

Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία ελπίδα της ντόπιας οικονομικής ελίτ για να διατηρήσει τα προνόμιά της και να συνεχίσει το πάρτι στις πλάτες των πολιτών. 

Για ποιους νομίζετε πως έφερε την ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ αυτούς τους 7 μήνες που ήταν στην κυβέρνηση;

Για εσάς και για μένα; 

Για τους ολιγάρχες και τους καναλάρχες την έφερε. Για τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη, τον Αλαφούζο, τον Μπόμπολα και τα άλλα παιδιά. 

Δηλαδή, για αυτούς που υποσχόταν πως θα διέλυε. 

Εντάξει, επαναπροσλήφθηκαν οι καθαρίστριες και άνοιξε η ΕΡΤ, αλλά, πέρα από την αποκατάσταση αυτών των αδικιών, είδατε εσείς να γίνεται κάτι άλλο; 

Δεν ξέρω πόσο πιο καθαρά να το πω αλλά, αν μετά από 5 χρόνια χρεοκοπίας και τρία Μνημόνια το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σαν λαός είναι να στείλουμε στην κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία -ανοίγοντας τον δρόμο για έναν νέο δικομματισμό-, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. 

Να προστατεύσουμε λοιπόν το ΟΧΙ. Να προστατεύσουμε την περιουσία μας. 

Προστατεύοντας το ΟΧΙ, προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας.

Προστατεύουμε την χώρα μας. 

Ο Τσίπρας θέλει να ξεμπερδεύει με το παλιό -για να φέρει το νέο με τον Φίλη, τον Παππά και τον Δραγασάκη-, ενώ ο Μεϊμαράκης θέλει να πάει την Ελλάδα μπροστά με τον Άδωνι, τον Πλεύρη και τον Βορίδη. 

Εγώ λέω να ξεμπερδεύουμε με την σαπίλα -την οποία πλέον εκπροσωπεί και ο Τσίπρας- και να υποστηρίξουμε το ΟΧΙ μας. 

Το ΟΧΙ μας θα το υποστηρίξουμε είτε ρίχνοντας μαύρο σε ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και λοιπούς προσκυνημένους, είτε επιλέγοντας κάποιο από τα κόμματα που δεν προσκύνησαν, είτε απέχοντας συνειδητά από τις εκλογές. 

Ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει. 

Αλλά, διάολε, πέρασαν μόλις δυο μήνες από τότε που φωνάξαμε ΟΧΙ. Πέρασαν μόλις δυο μήνες από τότε που φωνάξαμε «Είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια»,

Δεν μπορεί να αλλάξαμε γνώμη. 

Δεν μπορεί οι Έλληνες να έχουμε τόσο κοντή Μνήμη. Δεν μπορεί οι Έλληνες να επιλέξουμε την ήττα μας. 

Ή μπορεί;