Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Venceremos!

Γιορτινή είναι η σημερινή ημέρα για την Ελλάδα, αφού χθες, ΔΝΤ και Eurogroup κατέληξαν σε συμφωνία για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους - για την βιωσιμότητα των Ελλήνων χέστηκαν. Θα τα έχουμε τινάξει όλοι από την πείνα και αυτοί θα συζητάνε ακόμα για την βιωσιμότητα του χρέους. Τουλάχιστον, θα ξέρουμε πως στην κηδεία μας θα έρθει το χρέος. Θα μας φιλήσει και στο μέτωπο. Παρηγορητική σκέψη. 


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από την τεράστια επιτυχία στο χθεσινό Eurogroup -και την σωτηρία της Ελλάδας για 657 φορά τους τελευταίους μήνες-, έδωσε υπόσχεση στον ελληνικό λαό πως από αύριο ξεκινάει μια καινούργια ημέρα για όλους, αφού ο στόχος για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα επετεύχθη, και τώρα πια οι Έλληνες μπορούν να ενωθούν σαν μια γροθιά και να αντικρίσουν το μέλλον με αισιοδοξία περιμένοντας την επόμενη δόση. 


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα πέτυχε την παραμονή της στο ευρώ, ενώ υπογράμμισε πως μια ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ θα κόστιζε πολύ ακριβά στους Έλληνες -που μέχρι τώρα την περνάνε τζάμι και δεν έχουνε κανένα πρόβλημα- γιατί άμα επιστρέψουμε στη δραχμή θα πέσει τύφος, χολέρα και βουβωνική πανώλη.


Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως από τα 31 δις τα 7 θα πάνε άμεσα στην οικονομία, ώστε να επιτευχθεί κάλυψη του φετινού ελλείμματος, ενώ τα υπόλοιπα 24 δις θα διατεθούν στην καλλιέργεια ελληνική κάνναβης, γιατί τώρα τελευταία έχουμε πήξει στον Αλβανό με αποτέλεσμα να βαράμε όλοι ντάγκλες και να κωλυσιεργεί η επανάσταση.   


Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ένα φοβερό μονόπρακτο που τα κανάλια βάφτισαν <<διάγγελμα>> και επισήμανε στους Έλληνες πως χθες έκλεισε μια πολύ σκοτεινή περίοδος για την Ελλάδα, και μας κάλεσε όλους να πιούμε άσπρο πάτο μια Amita Motion και να βγούμε στους δρόμους με νταούλια και βουβουζέλες για να γιορτάσουμε τη σωτηρία του έθνους. 


Μετά το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού, χιλιάδες Έλληνες κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας πανηγυρίζοντας, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τη χαρά τους και πλακώθηκαν στα γλωσσόφιλα, τα χτυποκώλια και τα πλακομούνια. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Πέτρου Τατσόπουλου από αυτή τη μεγάλη γιορτή, ο οποίος λείπει ταξίδι στη Γενεύη - πηδάει τη μισή. 


Άντε και καλή ψυχή!