Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Γούντι, θυμήσου, μια ζωή αρνί σου!

Παγκόσμιος σάλος έχει ξεσπάσει μετά την ανοιχτή επιστολή της θετής κόρης του Γούντι Άλεν στην εφημερίδα New York Times, στην οποία -μεταξύ άλλων- κατηγορεί τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση. Η 28χρονη σήμερα Ντίλαν Φάροου ισχυρίζεται πως ο πασίγνωστος σκηνοθέτης της έβαζε χέρι στη σοφίτα όταν ήταν 7 χρονών, ενώ δεν άναβε και τα καλοριφέρ με αποτέλεσμα να πουντιάζουν μέσα στο σπίτι. 

Ακόμα, η Ντίλαν Φάροου εξομολογήθηκε πως έχει πολύ αίμα στην περίοδό της και πως το αριστερό της βυζί είναι μεγαλύτερο από το δεξί, ενώ παράλληλα χαιρέτισε την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει ως υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας τον 33χρονο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τονίζοντας πως «είναι ωραίο μωρό». 

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε στην κοινή γνώμη το γεγονός ότι η Ντίλαν Φάροου θυμήθηκε 21 χρόνια μετά να σπάσει τη σιωπή της - τόσα χρόνια τι περίμενε, να της πάρουν την παρθενιά; Βέβαια, άμα κοντεύεις τα 30 και είσαι υιοθετημένη από δυο πασίγνωστες προσωπικότητες κι εσένα δεν σε ξέρει ούτε η μάνα σου, δεν αποκλείεται όλα αυτά να τα κάνεις για να τραβήξεις επάνω σου τα φώτα της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα με την Ντίλαν Φάροου, ο Γούντι Άλεν της έλεγε γλυκόλογα την ώρα που τη φιστίκωνε στη σοφίτα και της υποσχόταν πως θα την πάει στο Παρίσι και πως θα την κάνει σταρ του κινηματογράφου, οπότε όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η Ντίλαν Φάροου -επειδή τελικά έμεινε στην αφάνεια- σαλτάρισε και αποφάσισε να κηλιδώσει τον ταλαντούχο σκηνοθέτη μπας και της δώσει κανείς σημασία. 

Πάντως, δεν είναι λογικό -ενώ έχεις υποστεί στα 7 σου σεξουαλική κακοποίηση- να περιμένεις να φτάσεις 28 χρονών γαϊδούρα για να μιλήσεις, και μάλιστα στέλνοντας ανοιχτή επιστολή σε μια από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες του κόσμου - πρέπει να είσαι λίγο γκάου. Τι γκάου, εσύ το έχεις κάψει τελείως!

Για να σοβαρευτώ λίγο, αν ένα παιδί πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης -και μάλιστα από πρόσωπο μέσα από το οικογενειακό του περιβάλλον-, τραυματίζεται ψυχικά και το κουβαλάει σε όλη του τη ζωή. Και δεν νομίζω πως του είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να συζητάει γι' αυτό - ίσα ίσα. Θα μιλήσει σε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο, σίγουρα, αλλά μέχρι εκεί - δεν θα στείλει και ανοιχτή επιστολή στους New York Times. 

Ωστόσο, το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ αναφέρει πως η Ντίλαν Φάροου είχε μιλήσει παλιότερα στη θετή της μητέρα και πρώην σύζυγο του Γούντι Άλεν, Μία Φάροου -υπήρξε και δικαστική διαμάχη μεταξύ του ζευγαριού εκείνο τον καιρό-, αλλά μάλλον δεν της έφτανε αυτό και θέλησε να μάθει όλος ο πλανήτης ότι ο θετός της πατέρας ήταν μια ανωμαλάρα που την κουτούπωνε στη σοφίτα - ναι, σίγουρα.

Τώρα, βέβαια, μιλάμε για Αμερική. Και ο κόσμος στην Αμερική είναι εντελώς καθυστερημένος. Αν παρακολουθήσεις για λίγο την αμερικανική επικαιρότητα, θα σου πέσουν τα μαλλιά μ' αυτά που γίνονται. Ειδικά στους κύκλους των διασήμων. Καλά, όχι ότι εδώ στην Ελλάδα είμαστε καλύτεροι. Αλλά τουλάχιστον εδώ έχουμε την δικαιολογία ότι μας ψεκάζουν (χαχαχαχαχαχα!!!).

Για να επιστρέψω στο θέμα, εγώ πιστεύω πως η Ντίλαν Φάροου τα κάνει όλα αυτά επειδή είναι αραχνομούνα - έχω δυνατά επιχειρήματα, δεν μπορείτε να πείτε. Αν την κοιτάξεις προσεκτικά, θα διαπιστώσεις πως πρόκειται για μια από κείνες τις μουρλοκακομοίρες που -επειδή βρίσκονται στα αζήτητα και δεν ασχολείται κανείς μαζί τους- δημιουργούν φασαρία και ντόρο γύρω από το όνομά τους επίτηδες -αμαυρώνοντας, παράλληλα, την εικόνα ταλαντούχων και ικανών ανθρώπων-, μπας και στραβωθεί κάνας καθυστερημένος και βάλει τέλος στην αγαμία τους. 

Όπως και να χει το πράγμα, εγώ είμαι με τον Γούντι Άλεν - κι ας με πούνε φαλλοκράτη και σεξιστή. Έχω δει όλες του τις ταινίες από δυο και τρεις φορές -η αγαπημένη μου είναι το «Manhattan»- και του υπόσχομαι πως θα διαβάσω και όλα του τα βιβλία.

Γούντι, αν διαβάζεις, είσαι μεγάλη μορφή. Κράτα γερά!

(Πίσω κάργιες και σας φάγαμε!).