Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ή αλλάζει ή βουλιάζει

Εξαιρετική ήταν η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού, ενώπιον του Γιούνκερ και του Σουλτς -και άλλων Ευρωπαίων ευεργετών-, είπε πως «η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα πειραματικό εργαστήρι λιτότητας τα τελευταία 5 χρόνια» και πως «τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα δεν κατέληξαν ποτέ στους Έλληνες, ήταν χρήματα για να σωθούν οι τράπεζες». 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε αυτά που όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε στην Ελλάδα.  

Το αποτέλεσμα της χτεσινής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ήταν ένα ακόμα τελεσίγραφο των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση. 

Το τελεσίγραφο λέει «Συμφωνία ή Grexit», οπότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα τα πήγε περίφημα στην Σύνοδο Κορυφής, αφού ανάγκασε τους «εταίρους» μας να πουν «ή θα κάτσετε να σας ταπεινώσουμε ή θα γίνει Grexit». 

Επιτέλους, «ελευθερώθηκαν» οι άνθρωποι. 

Το «Συμφωνία ή Grexit» που λένε τώρα οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση υποτίθεται πως βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του Αλέξη Τσίπρα, ενώ όλοι υποστηρίζουν πως είναι η Ευρώπη που έχει το πάνω χέρι. 

Φυσικά, δεν είναι καθόλου έτσι. 

Με το «Συμφωνία ή Grexit» των δανειστών δεν είναι η Ευρώπη που έχει το πάνω χέρι. 

Είναι η Ελλάδα που έχει το πάνω χέρι και εκβιάζει την Ευρώπη. 

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ξέρουν πολύ καλά πως ένα Grexit θα δώσει την χαριστική βολή στην Ευρωζώνη -και, άρα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού και οι πέτρες γνωρίζουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι παρά ένα αποτυχημένο νόμισμα, το ευρώ-, οπότε πρέπει να σας πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που η χώρα μας μπορεί να γίνει η αφορμή για να διαλυθεί επιτέλους αυτό το οικονομικό έκτρωμα που έχτισαν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. 

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά, για τους «εταίρους», είναι σαν να μην έγινε ποτέ το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. 

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την χτεσινή δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είπε πως δεν κατάλαβε τι σημαίνει το ΟΧΙ που είπαν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα - πολύ την αγαπούν την Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση - κορώνα στο κεφάλι τους την έχουν.  

Κύριε Γιούνκερ, το ΟΧΙ που είπαν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα σημαίνει -μεταξύ άλλων- ΟΧΙ άλλη λιτότητα, ΟΧΙ άλλα υφεσιακά μέτρα, ΟΧΙ άλλη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. 

Με δυο λόγια, ΟΧΙ στην συνέχιση ενός αποτυχημένου προγράμματος διάσωσης που ευνοεί τις τράπεζες και τους ντόπιους ολιγάρχες και βυθίζει ακόμα πιο βαθιά στην κατάθλιψη τους αδύναμους. 

Αυτό σημαίνει το ΟΧΙ, κύριε Γιούνκερ.

Εν τω μεταξύ, κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότεροι Έλληνες συνειδητοποιούν πως δεν έχουν κανένα μέλλον σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως το Grexit ίσως να είναι πια η μόνη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα.

Το ακούς σχεδόν σε όλες τις συζητήσεις. 

Το Grexit είναι πια στα χείλη εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και αυτό σημαίνει αφενός πως οι Έλληνες δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν -και, άρα, δεν μασάνε τον κώλο τους- και αφετέρου πως, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επιβιώσει, πρέπει να αλλάξει ριζικά. 

Δεν ξέρω αν η Άνγκελα Μέρκελ θα προτιμήσει να σκοτώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση -μέσω ενός Grexit- ή αν θα υποχωρήσει, αφήνοντας την Ελλάδα -και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες- να ανασάνει.

Θα το δούμε τις επόμενες μέρες. 

Αν η Άνγκελα Μέρκελ θέλει να οδηγήσει την Ευρώπη στο χάος και να περάσει στην ιστορία ως άλλος Χίτλερ -και να γίνει η αιτία οι Γερμανοί να γίνουν για ακόμα μια φορά ο πιο μισητός λαός στην Ευρώπη-, ας οδηγήσει την Ελλάδα σε Grexit. 

Άνγκελα, τα ψέματα τελείωσαν. Ή αλλάζεις ή βουλιάζεις.