Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πάπαλα ο Πάπας

Οικουμενικό σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ο Πάπας Βενέδικτος παραιτείται λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των καθηκόντων του. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου αφήνοντας άναυδους εκατομμύρια ανθρώπους που πίστευαν πως ο Πάπας Βενέδικτος τα 'χει κακαρώσει από καιρό και αυτό που έβλεπαν στην τηλεόραση να λέει κάτι ακαταλαβίστικα ήταν φάντασμα. 

Σύμφωνα με τον Ποντίφικα, οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση αφορούν την υγεία του, αφού τον τελευταίο καιρό -όπως σημείωσε ο ίδιος- του έφευγαν τα τσίσα του και τα κακάκια του, ενώ υποφέρει και από αλτσχάιμερ, με αποτέλεσμα να παίρνει τους δρόμους τα βράδια και να τον ψάχνει όλο το Βατικανό. 

Σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο ANSA, o Πάπας Βενέδικτος θα υποβάλλει -και επίσημα- την παραίτησή του στις 28 Φεβρουαρίου. Το έγγραφο της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου θα παραλάβει πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος -μιας και έχει τα κονέ- να το παραδώσει στο Θεό.  

Πληροφορίες από το Βατικανό αναφέρουν πως ήδη ακούγονται κάποια ονόματα για την διαδοχή του Πάπα Βενέδικτου, με πρώτο στις δημοσκοπήσεις αυτό του Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος μάλλον είναι καταλληλότερος για Πάπας αφού τον περνάς άνετα για παιδεραστή.  

Εν τω μεταξύ, η είδηση ότι ο Πάπας Βενέδικτος πρόκειται να παραιτηθεί προκάλεσε την δυσαρέσκεια πολλών συμπατριωτών μας, και αυτό γιατί πλησιάζει η γιορτή των ερωτευμένων και οι Έλληνες -που δεν έχουν άλλα προβλήματα στο κεφάλι τους πέρα από την παραίτηση ενός πάμπλουτου γεροξεκούτη- δεν θα μπορούν να ξεσκιστούν στα γαμήσια του Αγίου Βαλεντίνου ανήμερα - τόσο μεγάλη θα είναι η απώλεια. 

Από την άλλη, πολλοί είναι εκείνοι που πέταξαν από τη χαρά τους όταν άκουσαν τον Πάπα Βενέδικτο να λέει πως θα παραιτηθεί -γιατί υποστηρίζουν πως ο Πάπας είναι σκατόψυχος και φιλοναζί-, αλλά μάλλον αυτοί θα είναι τίποτα φθονεροί προπαγανδιστές, αφού είναι ξεκάθαρο πως αν ο Βενέδικτος ήταν Έλληνας θα ψήφιζε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.