Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Άθεοι vs Θεοσεβούμενων - σημειώσατε 1

Σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα, οι άθεοι έχουν υψηλότερη κατά μέσο όρο νοημοσύνη από τους θρησκευόμενους ανθρώπους, αλλά αυτό είναι κάτι που ήδη γνωρίζαμε -ότι δηλαδή οι θρησκευόμενοι είναι ένα μάτσο πυροβολημένοι και εμείς οι άθεοι κάτι φανταχτερές ιδιοφυΐες- αφού είναι αδύνατον να θεωρηθείς νοήμων άνθρωπος όταν πιστεύεις πως πριν από κάποια χιλιάδες χρόνια μια παρθένα γκαστρώθηκε έτσι από το πουθενά για να γεννήσει έναν μακρυμάλλη γενειοφόρο που περπάτησε στο νερό και σταυρώθηκε για έναν λαό που τον μισούσε. 

Εν τω μεταξύ, αν παρατηρήσετε όλους αυτούς τους θρησκευόμενους πόσο φθονεροί είναι μεταξύ τους και πόσο μισούν ο ένας τον άλλο -ενώ ο Θεός τους κήρυττε την αγάπη και την αδελφοσύνη-, θα οδηγηθείτε εύκολα στο συμπέρασμα ότι μιλάμε για τελείως γκάου άτομα. 

Επίσης, οι θρησκευόμενοι άνθρωποι -σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αθεϊστών- είναι βαριά αμόρφωτοι - το πιο σπάνιο στοιχείο που μπορείς να εντοπίσεις σε μια θεούσα είναι η μόρφωση. Μάλλον ο Θεός τους δεν τους θέλει μορφωμένους. Τους προτιμά ηλίθιους και αποβλακωμένους. 

Ακόμα, παρατηρήστε το ύφος των θεοσεβούμενων ανθρώπων σε μια συζήτηση. Δεν ξέρω από που πηγάζει όλη αυτή η ανωτερότητα που βγάζουν όταν σου μιλάνε και που οφείλεται αυτό το ύφος φωτεινού παντογνώστη που παίρνουν, αλλά, κανένας ανώτερος άνθρωπος -όπως και κανένας φωτεινός παντογνώστης- δεν θα σου προκαλούσε πονοκέφαλο με την ακατάσχετη πολυλογία του και δεν θα σε άφηνε να αρθρώσεις λέξη - επίσης, οι θεοσεβούμενοι ακούν μόνο αυτά που λένε οι ίδιοι, ποτέ αυτά που λένε οι συνομιλητές τους (μάλλον επειδή είναι μεγαλοφυΐες).

Τώρα, βέβαια, σκέφτομαι ότι ένας από τους πιο θεοσεβούμενους ανθρώπους της χώρας μας είναι ο Αντώνης Σαμαράς - ο άνθρωπος μιλάει με τον ίδιο το Θεό, τι να λέμε. Ωστόσο, ομολογώ ότι μου είναι αδύνατον να κατανοήσω το γεγονός ότι ένας τόσο θρησκευόμενος άνθρωπος σαν τον Αντώνη Σαμαρά έχει καταφέρει να κάνει μια ολόκληρη χώρα σμπαράλια -σε συνεργασία φυσικά με τους ψηφοφόρους του που στην πλειοψηφία τους είναι εκλεκτοί άνθρωποι του Θεού- και έχει οδηγήσει στην κατάθλιψη τους περισσότερους Έλληνες.

Μάλλον η χώρα πρέπει να περάσει στα χέρια των άθεων - αν και διατηρώ τις αμφιβολίες μου και γι' αυτούς. 

Αγαπητοί άθεοι αναγνώστες, έχω την εντύπωση πως ξέφυγα από το θέμα. 

Μπορεί να φταίει η ζέστη. 

Ή μπορεί να φταίει που βιάζομαι να τελειώσω το κείμενο για να προλάβω τον εσπερινό. 

(Η φωτογραφία είναι από το θέατρο Χυτήριο, όπου ένα μεγάλο πλήθος πιστών είχε μαζευτεί εκεί για να δείξει το υψηλό του IQ. Θυμάστε;).