Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η Αθήνα στα κάρβουνα

Σε μια προσπάθεια πολιτικής στήριξης της χώρας μας, η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα και όλοι οι Έλληνες πολίτες (άνεργοι, εργαζόμενοι, πρεζάκηδες, άστεγοι) πλέουν σε πελάγη ευτυχίας αφού τρέφουν βαθύτατα αισθήματα συμπάθειας για την Γερμανίδα Καγκελάριο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που την αντιμετωπίζουν σαν μια Μόνικα Μπελούτσι και θέλουν πάση θυσία να τη βρουν να τη γαμήσουν.


Η Άνγκελα Μέρκελ θα καταφτάσει στην πρωτεύουσα το μεσημέρι όπου θα την υποδεχτεί στην επίσημη τελετή ο Αντώνης Σαμαράς που θα έχει φρεσκοβαμμένο το μαλλί του για να μην τον βρει στα μαύρα του τα χάλια η Καγκελάριος και διαλυθεί ολοσχερώς η εικόνα μας στο εξωτερικό. 


Αργότερα οι δυο τους θα κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και λίγο μετά θα ακολουθήσει γεύμα, όπου Σαμαράς και Μέρκελ θα φαρμακώσουν συζητώντας τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, την προοπτική της παραμονής μας στην ευρωζώνη, αλλά και την επικείμενη φυγή τους με ελικόπτερο όταν θα καταρρέουν και ο κόσμος θα τους κυνηγάει με τις πέτρες να τους λιανίσει. 


Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι στο γεύμα δεν θα παρευρεθούν τελικά ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευ. Βενιζέλος που τρώει τον άμπακο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς αρχικά προσκάλεσε τον Φώτη Κουβέλη στο γεύμα, όμως εκείνος αρνήθηκε διότι το αριστερό και αντιμνημονιακό του πνεύμα δεν του επιτρέπει να έρχεται κατά πρόσωπο με τα γερμανικά καπιταλόσκυλα και, όταν ο Ευ. Βενιζέλος ενημερώθηκε από το Μαξίμου πως ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ τελικά δεν θα παρευρεθεί στο γεύμα, αποφάσισε να μην πάει ούτε 'κείνος και να μείνει σπίτι του να φάει το κώλο του. 


Με αφορμή την άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, 7.000 αστυνομικοί έχουν κατακλύσει από το πρωί τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πιεις έναν καφέ σαν άνθρωπος αφού σε πιάνει αναγούλα με τόσους μπάτσους - άσε που σε κάθε βήμα φοβάσαι μη σου 'ρθει κάνα γκλομπ στο δόξα πατρί και βρεθείς τ' ανάσκελο. 
Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, Νίκου Τραμπούκου, απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια χιλιάδων εξεγερμένων πολιτών που είχαν σκοπό να παρατήσουν τα iPhone και να κατέβουν στο κέντρο να διαδηλώσουν με θέρμη.


Σύμφωνα με τον Νίκο Τραμπούκο, από τις 16:00 το μεσημέρι και μετά απαγορεύεται στα ελληνικά νοικοκυριά η ακρόαση ραδιοφώνου και συγκεκριμένα η ακρόαση επαναστατικών ασμάτων όπως το <<Να 'τανε το '21>> του Γιώργου Νταλάρα και το <<Μου λες τα μάτια σου>> του Μαχαίρη Λαυρεντίτσα. 


Καλή λευτεριά!