Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Προς Λαρισαίους

Αγαπητοί συμπολίτες, έχω μια ιδέα: προτείνω να μαζευτούμε κρυφά σήμερα το βράδυ στην πλατεία Ταχυδρομείου και να αρχίσουμε να χοροπηδάμε όλοι μαζί πάνω κάτω (συντονισμένα), έτσι ώστε να προκαλέσουμε έναν μεγάλο σεισμό και να αρχίσουν οι ντόπιοι -αλλά και οι Ευρωπαίοι- ηγέτες να ασχολούνται μαζί μας. Έλεος πια με την Κεφαλονιά! Εμείς δεν υπάρχουμε δηλαδή; Όλοι γραμμένους μας έχουν; 

Γιατί δηλαδή μόνο ο Κεφαλονίτης να έχει την τύχη να συναντιέται με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Νίκο Δένδια, τον Αλέξη Τσίπρα και όλους αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους; Γιατί, κύριε; 

Γι' αυτό λοιπόν σας απευθύνω κάλεσμα. 

Ελάτε όλοι απόψε στην πλατεία Ταχυδρομείου. Όλοι όμως. Θα γεμίσουμε την πλατεία τόσο, που το έδαφος δεν θα αντέξει και θα ανοίξει από μόνο του· αρκετούς θα τους καταπιεί η γη αλλά δεν πειράζει, χαλάλι. Όσοι επιζήσουμε θα χορέψουμε Harlem Shake - πένα θα περάσουμε, μάγκες μου. 

Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι -επειδή εμείς θα προκαλέσουμε το σεισμό- θα πάμε κόντρα στη φύση. 

Αλλά, αφού δεν πάμε κόντρα σε τίποτα άλλο, -ούτε καν στη μαλακία που μας δέρνει-, ας πάμε κόντρα σ' αυτήν.

Κι άμα μετά η φύση αποφασίσει να μας εκδικηθεί φέρνοντας κάνα τσουνάμι ή τίποτα τυφώνες Κατρίνα, ας είναι. Θα γλιτώσει κι η Ελλάδα από τόσους καθυστερημένους που πάνε και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. 

Αγαπητοί συμπολίτες, το ξέρω πως η ιδέα μου σας φαίνεται λίγο ανορθόδοξη, αλλά, πριν βιαστείτε να την απορρίψετε, σκεφτείτε τα πλεονεκτήματά της:

Καταρχήν, την επομένη του καταστροφικού σεισμού, οι πάντες θα ασχολούνται με εμάς. Την Κεφαλονιά θα την ξεχάσουν αμέσως· τι να κλάσει άλλωστε η Κεφαλονιά μπροστά στην μαγευτική πόλη μας; 

Επιπλέον, θα περάσουν από δω όλοι οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου και έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να τους γνωρίσουμε από κοντά και να τους πετάξουμε και κάνα γιαούρτι στη μάπα άμα μας τη δώσει. 

Μετά, εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών που θα έχει υποστεί η πόλη μας, θα έρθει -αναπόφευκτα- στην επιφάνεια η ανικανότητα της ντόπιας δημοτικής αρχής να σταθεί δίπλα στους σεισμοπαθείς, με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλη και να πάρει επιτέλους πόδι ο Κώστας Τζανακούλης που τον τρώμε 200 χρόνια στη μάπα. Αν δεν σας πείθει ούτε αυτό το επιχείρημα, τότε τι να πω, είστε ντιπ για ντιπ. 

Το κυριότερο δε είναι ότι -εφόσον βάλουμε τα δυνατά μας και πετύχουμε έναν σεισμό γύρω στα 9 ρίχτερ- θα γκρεμιστούν όλα αυτά τα κακόγουστα μαγαζιά του κέντρου. Μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, όλα αυτά τα σκυλάδικα και τα μπαρ που μαζεύουν κάθε καγκουριάς καγκούρι θα εξαφανιστούν. Μαζί τους ίσως εξαφανιστούν και ορισμένα μαγαζιά που αγαπάμε, αλλά δεν πειράζει - θα ανοίξουμε άλλα, καλύτερα. 

Αγαπητοί συμπολίτες, αν αγαπάτε τη Λάρισα -και επιθυμείτε να βρεθεί στο κέντρο της προσοχής- ελάτε σήμερα το βράδυ στην πλατεία Ταχυδρομείου. Το έχω σκεφτεί πολύ καλά το σχέδιο και είμαι σίγουρος πως θα πετύχει. 

Μόνο πάρτε καμιά ομπρέλα μαζί σας γιατί βρέχει. 

Έναν σεισμό στη Λάρισα παρακαλώ (και γρήγορα)

Αγαπητοί Λαρισαίοι αναγνώστες, όλοι για την Κεφαλονιά μιλάνε - όλοι μ' αυτήν ασχολούνται. Tόση Κεφαλονιά είχαμε να δούμε από το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι. Θα ακούσατε εν τω μεταξύ πως -εξαιτίας του σεισμού- οι Κεφαλονίτες εξαιρούνται από το χαράτσι του 2014. Ρε, τους παλιοκαριόληδες!

Αγαπητοί Λαρισαίοι αναγνώστες, το φιλοσόφησα: πρέπει να γίνει ένας σεισμός (και) στη Λάρισα. Και εννοώ ένας μεγάλος σεισμός, όχι 4 και 5 ρίχτερ - αυτά είναι φλωριές. Πρέπει να γίνει ένας σεισμός της τάξεως των 8 ρίχτερ - να ισοπεδωθεί όλη η πόλη και να χαθούν και μερικές ζωές. Καλά, πρώτο θέμα θα γίνουμε. Όλοι για τη Λάρισα θα μιλάνε. Θα φάνε τη σκόνη μας οι Επτανήσιοι. 

Αν γίνει ένας μεγάλος σεισμός στη Λάρισα, ο Κώστας Τζανακούλης μπορεί να μιμηθεί τις δημοτικές αρχές της Κεφαλονιάς και να καλέσει μερικούς αστέρες του Hollywood στην πόλη μας. Αλήθεια, εσείς ποιους αστέρες του Hollywood θα θέλατε να δείτε από κοντά, ενώ θα είστε άστεγοι και σακατεμένοι;  

Επίσης, αν η πόλη μας χτυπηθεί από έναν μεγάλο σεισμό και καταστραφούν τα πάντα, οι Λαρισαίοι θα εξαιρεθούν από όλα τα μνημονιακά μέτρα - όχι μόνο από το χαράτσι. Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, η Λάρισα ίσως να γίνει η πρώτη πόλη της Ελλάδας που θα εξαιρεθεί από το Μνημόνιο εντελώς. 

Σκεφτείτε: οι πολίτες σε όλη την επικράτεια θα εξαθλιώνονται και θα αυτοκτονούν από το Μνημόνιο καθημερινά κι εμείς εδώ θα έχουμε του μουνιού μας το χαβά. Καρφάκι δεν θα μας καίγεται. Θα πέφτουν γύρω μας κορμιά κι εμείς θα σφυρίζουμε αδιάφορα - δεν θα μας αγγίζει τίποτα. 

Καλά, εμάς ούτως ή άλλως δεν μας αγγίζει τίποτα. 


Μεγαλύτεροι σταρχιδιστές από εμάς τους Λαρισαίους δεν υπάρχουν. 

ΑΕΛ ολέ.