Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σίσα

Τραγικές είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας, αφού οι περισσότεροι ναρκομανείς το έχουν ρίξει στο σίσα -την <<κοκαΐνη των φτωχών>> όπως το αποκαλούν-, με αποτέλεσμα να πλήττεται ανεπανόρθωτα η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και να μας κοροϊδεύουν οι ξένοι πρεζάκηδες που πίνουμε ό,τι βρούμε. 

Το σίσα είναι ένα μείγμα μεθαμφεταμίνης με υγρά μπαταρίας, λάδια μηχανής ακόμη και σαμπουάν, το οποίο μπορεί είτε να εισπνευσθεί είτε να χορηγηθεί με σύριγγα, γεγονός πολύ θετικό γιατί, αν είσαι τελειωμένος και θες να την ακούσεις στέρεο, βαράς εκεί μια ενδοφλέβια και δεν ξεμαστουρώνεις ούτε του χρόνου. 

Οι παρενέργειες του σίσα είναι άμεσες και άκρως επικίνδυνες, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες χρηστών σε κάνει επιθετικό και είσαι ικανός να σκοτώσεις χωρίς καν να το πάρεις χαμπάρι, αλλά, τώρα που το σκέφτομαι, αυτό δεν είναι και τόσο κακό γιατί οι Έλληνες θα μπορούσαν πριν τις πορείες να πέφτουν με τα μούτρα στο σίσα μπας και φουντώσει το πάθος για τη λευτεριά που είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά. 

Το σίσα γεννήθηκε μέσα στην ελληνική χρεοκοπία κι αυτό είναι αρκετά ελπιδοφόρο για την χώρα μας, γιατί, αφενός αποδεικνύει πως εν καιρώ βαθιάς κρίσης ανθίζει ο πολιτισμός και αφετέρου κατακεραυνώνει όλους όσους υποστηρίζουν πως το μόνο νέο που γνώρισε η Ελλάδα μέσα στη χρεοκοπία είναι η Πάολα, ο Παντελίδης και τα Mikel. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ -κυρίως από ξένους ανταποκριτές-, οι λόγοι που έχουν οδηγήσει τους νέους στο σίσα είναι η ανεργία και το αίσθημα της αβεβαιότητας, γεγονός το οποίο μας οδηγεί αυτόματα στο συμπέρασμα πως με τις παλαιότερες κυβερνήσεις οι συνθήκες ήταν καλύτερες αφού -μιας και όλα ήταν ρόδινα- οι περισσότεροι το ρίχναν στην κόκα και την ηρωίνη - γνώριμα πράγματα. Ωστόσο, ο κυριότερος λόγος που οι νέοι έχουν στραφεί στο σίσα είναι η εξευτελιστική του τιμή, αφού μια δόση κοστίζει μόνο 2-3 ευρώ και αρκεί για να σε κάνει εντελώς γκάου. 

Βέβαια, οι ξένοι δημοσιογράφοι θα πρέπει να αγκαλιάσουν με περισσότερη ευαισθησία το θέμα και να συμπονέσουν τους Έλληνες χρήστες του σίσα γιατί, δεν είναι δυνατόν να ζεις σε μια χώρα όπου έχουν υπουργοποιηθεί άτομα σαν τον Βορίδη και τον Στουρνάρα και να κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα - μόνο που το σκέφτεσαι σου 'ρχεται να πας να καπνίσεις όλο το σίσα. 

Τέλος, αυτό που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε είναι ότι το σίσα έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει στον οργανισμό μέσα σε ελάχιστο διάστημα τις ζημιές που προκαλεί η ηρωίνη μέσα σε είκοσι χρόνια, οπότε μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως το σίσα είναι ένα ναρκωτικό που σε βγάζει γρήγορα νοκ-άουτ -δεν καταλαβαίνεις για πότε τα κακαρώνεις-, άρα ας πέσουμε όλοι με τα μούτρα στο σίσα γιατί η κατάσταση στη χώρα είναι απελπιστική.