Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Αγιάσθηκαν τα ύδατα της Λάρισας (ουάου!)

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το συνεχές ψιλόβροχο, πολλοί ήταν οι Λαρισαίοι που βρέθηκαν σήμερα στο ύψος της γέφυρας του Πηνειού για να παρακολουθήσουν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Οι Λαρισαίοι παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα αρκετούς νταβραντισμένους νέους να πηδάν με τόλμη και γενναιότητα στα παγωμένα νερά του Πηνειού, ώστε να πιάσουν τον Σταυρό και να κάνουν περήφανη τη μαμά τους τη Θεούσα μπας και τους δώσει κάνα φράγκο από τη σύνταξη για να πληρώσουν το χαράτσι.

Ένας αθλητής της Ναυταθλητικής Ένωσης Λάρισας ήταν ο τυχερός που είχε την ευλογία να πιάσει τον Σταυρό, αφού εν μέσω χειροκροτημάτων και ζητωκραυγών πλάκωσε τους υπόλοιπους βουτηχτάδες στα μπουνίδια, τους κοπάνησε με τον Σταυρό στα κεφάλια, ενώ τους έσκισε και τα μαγιό, με αποτέλεσμα να πουντιάσουν και να συναχωθούν.

Ο τολμηρός αθλητής αποθεώθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος των Λαρισαίων, ενώ ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος χάρισε συμβολικά το ποσό των 25 ευρώ στον νικητή, ώστε να πάει σε κάνα νοσοκομείο το βράδυ, γιατί σίγουρα -μετά την βουτιά που έκανε στον Πηνειό- μια νοσηλεία την χρειάζεται - μπορεί να έχει τρία αρχίδια το παλικάρι και να χρειαστεί οι γιατροί να του κόψουν το ένα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρυσι αθλητής του ίδιου Σωματείου είχε πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί, ποιος θα τον έπιανε, ο Μήτσος ο σαπιοκοιλιάς από το Παρτουζοχώρι με την ταβέρνα;

Αμέσως μετά τον Αγιασμό των υδάτων, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος στάθηκε με δήλωσή του στο γεγονός ότι παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η προσέλευση των πολιτών της Λάρισας ήταν ικανοποιητική, ενώ τόνισε πως «για κάθε φασίστα, σεξιστή και τρανσοφοβικό, υπάρχει μια θέση βαθιά στον Πηνειό».

«Η ευλογία του Τιμίου Σταυρού να φέρει ό,τι το καλύτερο για το νέο έτος που ανέτειλε» επισήμανε τέλος ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, ενώ παράλληλα εξομολογήθηκε πως θα πηδούσε και ο ίδιος στα νερά του Πηνειού για να πιάσει τον Σταυρό, αλλά φοβήθηκε μήπως του δαγκώσει κάνας γουλιανός την φαλάκρα.

Και του χρόνου!