Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Μια απλή διαπίστωση

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παραπονιόταν ότι η διάσωση των μεταναστών από τις ελληνικές θάλασσες κοστίζει ακριβά στον κρατικό προϋπολογισμό. Με λίγα λόγια, αυτό που έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πως το να σώζεις ανθρώπους που κοντεύουν να πνιγούν είναι... ακριβό. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πιστεύει στο Θεό.

Ο Θάνος Πλεύρης, σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καλούσε -εν μέσω χειροκροτημάτων και ζητωκραυγών- σε δολοφονίες μεταναστών για να διαφυλαχτούν καλύτερα τα ελληνικά σύνορα (το σχετικό βίντεο υπάρχει παντού στο διαδίκτυο). Ο Θάνος Πλεύρης πιστεύει στο Θεό.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπουργός Ναυτιλίας, αμέσως μετά τις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών του Φαρμακονησίου, δήλωσε «δεν πιστεύω κανείς να θέλει να ανοίξουμε τις πύλες της χώρας και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν άσυλο» και κατηγόρησε τον επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του συμβουλίου της Ευρώπης ότι θέλει να προκαλέσει πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πιστεύει στο Θεό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, πριν από μερικούς μήνες, έλεγε «ναι» στον βομβαρδισμό της Συρίας. Μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και τις μαρτυρίες των προσφύγων -ανάμεσά τους και αρκετοί Σύροι τους οποίους ο κ. Βενιζέλος ετοιμαζόταν κάποτε να «βομβαρδίσει»-, το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε να διεξαχθούν έρευνες για το θλιβερό συμβάν και χαρακτήρισε «ατυχέστατη» τη δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν στο Θεό.


Ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός της Ελλάδας, καλούσε τους Έλληνες να «ανακαταλάβουν τις πόλεις τους από τους λαθρομετανάστες» -τους οποίους χαρακτήριζε «τυράννους» της ελληνικής κοινωνίας-, ενώ στην εκπομπή «Ενικός» του Νίκου Χατζηνικολάου υποστήριζε πως δεν μπορεί να μπει Έλληνας στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία λόγω μεταναστών. Ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο πιστεύει στο Θεό, αλλά συνομιλεί κιόλας μαζί του.


Μετά από όλα αυτά, είναι προφανές πως η χώρα πρέπει να περάσει στα χέρια των άθεων.