Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Βαστάτε φιλελέδες!

Πολύ σοβαρά είναι τα πράγματα για τη χώρα μας, αφού οι φιλελέδες, μπροστά στο ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα -η οποία χρεοκόπησε πριν από 5 χρόνια αλλά αυτοί δεν το έμαθαν- έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση για αύριο στο Σύνταγμα, με κύριο αίτημα να πέσει η κυβέρνηση στα τέσσερα και να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα των δανειστών -όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις-, ώστε η Ελλάδα να μπει ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. 

Η συγκέντρωση των φιλελέδων ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα αλλά πήρε μια μέρα αναβολή γιατί σήμερα έχουν συγκέντρωση οι Συριζαίοι, οι οποίοι θέλουν να πάρουν την διαπραγμάτευση στα χέρια τους (σ.σ: σύντροφοι, προσοχή μόνο γιατί στο τέλος σας βλέπω -αντί για την διαπραγμάτευση- να παίρνετε κάνα Μνημόνιο στα χέρια σας), και υπήρχε ο κίνδυνος οι δυο ομάδες να συγκρουστούν βίαια, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε σκισμένα καλσόν. 

Η συγκέντρωση των φιλελέδων αναμένεται να είναι μεγαλειώδης, αφού στην σελίδα που δημιούργησαν στο Facebook με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη» τα like είναι χιλιάδες, αν και αρκετοί φιλελέδες εκφράζουν την ανησυχία ότι θα είναι τρεις κι ο κούκος αύριο στο Σύνταγμα -όπως την προηγούμενη φορά-, με αποτέλεσμα να γίνουν για ακόμα μια φορά ρεζίλι και να τους κοροϊδεύουν τα κομμούνια.

Την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση των φιλελέδων έχει αναλάβει η γνωστή υστερική του Facebook Έρικα Χαλιαμπάλια-Τζήμερου, η οποία -από την ημέρα που έπεσε το ακροδεξιό παρεάκι του Σαμαρά- ανακάλυψε πως έχουμε χούντα, οπότε ήρθε η στιγμή ο φιλελέ χώρος να βγει μπροστά και να μας κλάσει τ' αρχίδια. 

Πάντως, εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους φιλελέδες γιατί -εξαιτίας τους- έχω ρίξει τρελό γέλιο. 

Προχτές μπήκαμε με μια φίλη μου στην σελίδα τους στο Facebook και -με αυτά που διαβάζαμε- κοντέψαμε να πάθουμε εγκεφαλικό από τα γέλια.

Βέβαια, είναι προφανές πως οι άνθρωποι έχουν σοβαρό πρόβλημα -οι περισσότεροι είναι ένα βήμα πριν τον ζουρλομανδύα-, οπότε δεν είναι σωστό να σπάμε πλάκα μαζί τους. 

Κλείνοντας -και επειδή τους έχω μεγάλη αδυναμία-, θέλω να τους αφιερώσω ένα τετράστιχο δικής μου εμπνεύσεως:

Φιλελέδες με προγούλια
γερμανόψυχα πουλιά,
σε πορεία κατεβαίνουν
από Εκάλη-Κηφισιά 

(Τραγουδιέται στη μελωδία του «Μενεξέδες και ζουμπούλια».)