Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Βόμβα!

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Λάρισας μετά την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο της πόλης. Η αστυνομία συνέλαβε λίγο μετά την έκρηξη έναν 39χρονο άντρα ο οποίος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και άνοιξε το στόμα του, αλλά μετά το ξανάκλεισε γιατί μύριζε το χνώτο του και οι αστυνομικοί κόντευαν να λιποθυμήσουν απ' τη μπόχα. 

Ο 39χρονος -μαζί με τον συνεργό του που για την ώρα διαφεύγει- τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας, που αποτελείτο από 4-5 κιλά μασούρια δυναμίτιδας τα οποία πυροδότησε με βραδύκαυστο φιτίλι ενός μέτρου, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές σπίτια, καταστήματα και πολλά αυτοκίνητα σε ακτίνα 80 μέτρων, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν από την έκρηξη τραυματίστηκε κάποιο Mikel. 

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, στόχος του 39χρονου δράστη και του συνεργού του ήταν η εισαγγελέας που είχε χειριστεί την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού και η οποία μένει στην πολυκατοικία, αλλά, την ώρα της έκρηξης η εισαγγελέας έλειπε από το σπίτι - είχε πάει για ποτό με τη γκόμενά της. 

Πάντως, είναι απορίας άξιον που οι δράστες δεν είχαν σιγουρευτεί πριν από την επίθεση για το αν η εισαγγελέας θα βρίσκεται στο σπίτι. Τι διάολο, ερασιτέχνες είναι τελείως; 

Πας να βάλεις μια βόμβα και δεν σιγουρεύεσαι για το αν ο στόχος σου θα βρίσκεται στο σημείο που θα τινάξεις στον αέρα; Πόσο γκάου πρέπει να είσαι; 

Άρε 17 Νοέμβρη! 

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν πέσει στα χέρια της αστυνομίας, ο 39χρονος πρόλαβε να καταστρέψει το κινητό του τηλέφωνο - το πέταξε με δύναμη στο έδαφος και κλωτσώντας το το διέλυσε, γιατί ήταν μάρκας Μπακατέλ και ένιωθε άσχημα μπροστά στους αστυνομικούς που έχουν όλοι τους κινητάρες με οθόνες αφής και τα ρέστα.  

Πάντως, το θετικό από όλη αυτή την ιστορία που αναστάτωσε την ερωτική πόλη της Λάρισας είναι πως -λόγω των ζημιών που προκάλεσε η έκρηξη σε καταστήματα- οι τζαμάδες θα κάνουν γερή μπάζα και θα κινηθεί λιγάκι η αγορά. Αυτοί είναι οι ευνοημένοι της υπόθεσης - σε καλή μεριά! 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, χωρίς σπίτι θα μείνουν περίπου 50 ένοικοι λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η έκρηξη, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί γιατί ούτως ή άλλως κάποια στιγμή τα σπίτια τους θα τα έπαιρνε η τράπεζα - ή θα γίνονταν Mikel.  

Περαστικά!