Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μιχαλολιάκος: αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία Φύσσα

Μετά και την ανάληψη «πολιτικής ευθύνης» για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο σήμερα στον Real FM -η οποία δεν ξέρω γιατί έγινε και με ποια κίνητρα (πάντως τυχαία σίγουρα δεν ήταν και οπωσδήποτε ο Μιχαλολιάκος «δασκαλεύτηκε» για να προβεί σε μια τέτοια κίνηση)-, δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για αυτούς που εξακολουθούν να ψηφίζουν την ναζιστική Χρυσή Αυγή. 

Όχι πως πριν την ανάληψη «πολιτικής ευθύνης» από τον Μιχαλολιάκο για την δολοφονία Φύσσα υπήρχε κάποια δικαιολογία για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής αλλά, με αφορμή αυτήν την ομολογία -και επειδή τελευταία επικρατεί μια περίεργη σιωπή γύρω από το θέμα της Χρυσής Αυγής (ενώ η δίκη τους είναι σε εξέλιξη)-, πρέπει να μπουν ορισμένα πράγματα στην θέση τους. 

Ζούμε στο 2015, ο βίος και η πολιτεία των μελών της Χρυσής Αυγής είναι γνωστός -υπάρχουν άπειρες πληροφορίες στο διαδίκτυο για την δράση αυτών των ανθρώπων και ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές-, οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο, όπως και οι εκατοντάδες ξυλοδαρμοί σε βάρος Ελλήνων και ξένων από Χρυσαυγίτες, οπότε τι δικαιολογία μπορεί να έχει κάποιος που -μετά από όλα αυτά- εξακολουθεί να ψηφίζει την Χρυσή Αυγή; 

Η απάντηση είναι καμία. 

Μην ακούτε τις ανοησίες περί «πεπλανημένων», «αγανακτισμένων» και «προδομένων από το πολιτικό σύστημα» που στρέφονται στην Χρυσή Αυγή επειδή «το σύστημα δεν τους άφησε καμία άλλη επιλογή». 

Όλα αυτά λέγονται για να μην ακουστεί η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία -και την Τυραννία γέννησε η Ελλάδα αλλά, περιέργως, αυτό ποτέ δεν ακούγεται- είναι σήμερα τίγκα στους φασίστες. Βασικά, πάντα ήταν. 

Ας αντικρίσουμε λοιπόν την αλήθεια κατάματα και ας παραδεχτούμε πως σήμερα ζουν στην Ελλάδα περίπου μισό εκατομμύριο φασίστες και ναζιστές -οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι καθόλου απίθανο να δείξουν πως οι φασίστες και οι ναζιστές στην χώρα είναι περισσότεροι-, οι οποίοι ονειρεύονται να μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο Άουσβιτς.

Και αν -μετά από όλα αυτά- υπάρχουν ακόμα καθυστερημένοι που τσιμπάνε στα περί «αντισυστημικότητας» της Χρυσής Αυγής και πιστεύουν πως η Χρυσή Αυγή στην πραγματικότητα εχθρεύεται το σύστημα και πως είναι αντιμνημονιακή δύναμη, καλό είναι να τους ενημερώσουμε πως η Χρυσή Αυγή είναι ό,τι πιο συστημικό υπάρχει -βγαλμένη απευθείας από τα σπλάχνα του συστήματος- και «φουσκώθηκε» έντεχνα από την ντόπια οικονομική ελίτ και το εγχώριο μιντιακό κατεστημένο για να προστατεύσει τα συμφέροντα των αστών και της πλουτοκρατίας. 

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντιμνημονιακή δύναμη. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. 

Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση και η θέση των μελών της είναι στην φυλακή. 

Ψηφίζοντας την Χρυσή Αυγή, γίνεσαι συνένοχος στα εγκλήματά της. 

Ψηφίζοντας την Χρυσή Αυγή, κολλάς τον όρο «ναζιστής» στο κούτελό σου και γίνεσαι εχθρός της κοινωνίας και των πολιτών. 

Κανένας διάλογος μαζί σου, καμία ανοχή. 

(Εννοείται πως για κάποιο λόγο βγήκε σήμερα ο Μιχαλολιάκος -τρεις ημέρες πριν τις εκλογές- και ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν θα μπω σε συνωμοσιολογικά μονοπάτια -καθώς απεχθάνομαι την συνωμοσιολογία- αλλά, όπως έγραψα και στην αρχή του κειμένου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής οπωσδήποτε «δασκαλεύτηκε» για να κάνει αυτή την δήλωση. Υποθέτω πως τον λόγο που ο Μιχαλολιάκος βγήκε και έκανε αυτή την δήλωση θα τον μάθουμε μετά τις εκλογές. Για το μόνο πράγμα που είμαι βέβαιος πάντως είναι πως η σημερινή κίνηση Μιχαλολιάκου αποτελεί μια ακόμα τρανή απόδειξη πως η Χρυσή Αυγή μόνο αντισυστημική δεν είναι.)