Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αντάρτες

Αντάρτικο ετοιμάζονται να κάνουν οι υπάλληλοι της βουλής, με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις που θα επιβάλλει η κυβέρνηση στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Οι υπάλληλοι της βουλής -που δεν διαφέρουν και πολύ από τους ματατζήδες, αφού για το ίδιο αφεντικό δουλεύουν- αμφισβητούν την νομιμότητα των διατάξεων που τους αφορούν και ετοιμάζονται για επανάσταση. 


Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως η επανάσταση στην Ελλάδα δεν θα ξεκινήσει έξω από το κοινοβούλιο -δηλαδή στο δρόμο-, αλλά από μέσα. Για ακόμα μια φορά φουσκώνει το στήθος μου από περηφάνια που ζω σ' αυτή τη χώρα. 


Οι υπάλληλοι της βουλής κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διαχειρίζεται τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα διαφορετικά από ό,τι των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, και επισημαίνουν πως δεν μπορεί η σύνταξή τους να είναι ίσα κι όμοια με την σύνταξη ενός λεωφορειατζή. 


Άμα το καλοσκεφτείς, το επάγγελμα των υπαλλήλων της βουλής θα έπρεπε να κατατάσσεται στα βαρέα-ανθυγιεινά. Είναι που είναι αναγκασμένοι να βλέπουν όλη μέρα τις σκατόφατσες των πολιτικών και να ακούν τις μαλακίες τους, τους κόβουν και τη σύνταξη. 


Από την άλλη, όμως, δεν έχω μάθει ποτέ για κάποιον υπάλληλο της βουλής να βγήκε στο δρόμο να διαδηλώσει παρέα με τον υπόλοιπο κόσμο ενάντια στις περικοπές της κυβέρνησης - αντιθέτως, όλοι ήταν στους καναπέδες τους ή στα μπουζούκια όταν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο και στο Σύνταγμα άνοιγαν κεφάλια. 


Ωστόσο, οι πουτάνες που δουλεύουν για ένα μπουρδέλο που τις κακομεταχειρίζεται φυσικά και έχουν δικαίωμα στην επανάσταση. 


Αλλά, είναι κάπως ειρωνικό. Όταν βλέπεις τον κόσμο γύρω σου να καταρρέει, και δεν έχεις κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι σου για να αλλάξει κάτι -έστω κατεβαίνοντας σε μια διαδήλωση-, δεν μπορείς ξαφνικά να βγαίνεις και να στηθοδέρνεσαι επειδή η σύνταξή σου εξομοιώνεται με εκείνη των υπαλλήλων του Δήμου - στο κάτω κάτω, για τα σκουπίδια δουλεύετε και οι δύο. 


Εν τω μεταξύ, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να κατέβουν οι υπάλληλοι της βουλής να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα - δεν θα έχουν απέναντί τους μόνο τα ΜΑΤ, αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο που έχει ξεσκίσει η κυβέρνηση. Θα τους πάρουν με τις πέτρες. 


Το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της βουλής θυμήθηκαν τώρα να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στην κυβέρνηση και να αντιδράσουν -τώρα που βλέπουν τη γλύκα της επαναδιαπραγμάτευσης Σαμαρά τους ήρθαν τα γίδια-, φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο του Έλληνα: Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Έτσι δεν γίνεται τίποτα. Το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να συνεχίσουμε να ζούμε σαν δουλικά. 


Οι υπάλληλοι της βουλής θα παλέψουν για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους. Δηλαδή, θα παλέψουν για να συνεχίσουν να είναι δούλοι, υπό καλύτερες συνθήκες όμως. Μα καλά, κανένας υπάλληλος της βουλής δεν σκέφτεται ότι και μόνο το γεγονός πως δουλεύει για αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα τον μετατρέπει αυτομάτως σε δούλο και σε σκυλί του αφεντικού του; 


Ο κόσμος δεν παίρνει τους υπαλλήλους της βουλής με καλό μάτι - δεν τους συμπαθεί. Κι αυτό γιατί οι υπάλληλοι της βουλής δεν στάθηκαν ποτέ πλάι στον κόσμο - όσοι άνθρωποι έχουν φάει με το κιλό τα χημικά των μπάτσων της κυβέρνησης το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους αυτό. 


Οι υπάλληλοι της βουλής δεν έχουν και πολλές διαφορές από τους αστυνομικούς (εντάξει, τουλάχιστον αυτοί δεν δέρνουν). Για τα ίδια πρόσωπα δουλεύουν και τους ίδιους κλέφτες εξυπηρετούν. Γι' αυτό ο κόσμος τους αντιπαθεί - ο κόσμος που δεν ψήφισε κλέφτες δηλαδή, όχι όλοι. 


Άρα, δεν θα ήταν και πολύ καλή ιδέα οι υπάλληλοι της βουλής να βγουν να διαμαρτυρηθούν. Ας παραιτηθούν να γίνει η βουλή χάος, ας κατουρήσουν και πάνω σε 'κάνα έδρανο να κερδίσουν την αξιοπρέπειά τους πίσω και μετά βλέπουμε - αν και χλωμό το βλέπω να κάνουν κάτι απ' όλα αυτά, γιατί, μέσα 'κεί που δουλεύουν αυτοί, τίποτα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα ψήφισαν. Άμα είσαι μέσα στα σκατά, η μπόχα θα σε πάρει. 


Εν κατακλείδι, ας κάτσουν στα αυγά τους οι υπάλληλοι της βουλής να περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την άνοιξη. Αυτό δεν κάνουμε όλοι μας; Όχι ε;

Απέναντι

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό <<Βήμα ταχύ για το λουκέτο>>, ο υπουργός δημόσιας τάξης και προστασίας του Χρυσαυγίτη Νίκος Δένδιας, δήλωσε πως η αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι απολύτως απέναντι. 


Κύριε Δένδια, κι εγώ όταν παίζω σκάκι με τον κολλητό μου απολύτως απέναντι είμαστε.