Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μούρλια η ορκωμοσία σας!

Επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Στην ορκωμοσία βρέθηκε και ο φυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος -για να ορκιστεί παρέα με τον Κώστα Αγοραστό-, αν και θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό να ερχόταν στη Λάρισα ο Νίκος Μιχαλολιάκος. 

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ -στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες- έκαναν χρήση χημικών και χτύπησαν και μερικές γυναίκες, αλλά θα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε πως -στην προσπάθεια να προστατεύσουν τα φιλαράκια τους τους Χρυσαυγίτες που βρίσκονταν έξω από το Δημοτικό Ωδείο- δεν σκότωσαν ούτε έναν διαδηλωτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, οι συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και χαιρετούσαν ναζιστικά, αλλά αυτά δεν πρέπει να τα πιστεύουμε γιατί όλοι ξέρουμε πως οι Χρυσαυγίτες απευθύνουν μόνο αρχαιοελληνικούς χαιρετισμούς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως -σύμφωνα με την αρχαιότερη εφημερίδα της Λάρισας- είναι ακτιβιστές. 

Εν τω μεταξύ, σάλο προκάλεσε η καταγγελία ότι οπαδοί της Χρυσής Αυγής εισήλθαν στο Δημοτικό Ωδείο από την πίσω πόρτα -ώστε να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία-, την στιγμή που η κύρια είσοδος του κτιρίου ήταν κλειδωμένη με αλυσίδες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός διέψευσε την καταγγελία, υποστηρίζοντας πως στο Ωδείο δεν μπήκαν Χρυσαυγίτες, αλλά ο κ. Αγοραστός λέει ψέματα διότι υπάρχει βίντεο στο οποίο ακούγονται συνθήματα Χρυσαυγιτών μέσα στον χώρο της ορκωμοσίας (προς τους ψηφοφόρους του κ. Αγοραστού: να τον χαίρεστε).

Ακόμα, ο κ. Αγοραστός υποστήριξε πως αυτό που ήθελε ήταν «μια ορκωμοσία ανοιχτή σε όλους», οπότε αντιλαμβανόμαστε πως ο κ. Αγοραστός δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ορκιστεί παρέα και με τον Χίτλερ. 

Στην ορκωμοσία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν -λόγω της παρουσίας ναζιστών και ΜΑΤ- οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Οικολόγων Πράσινων, ενώ το ζήτημα απασχόλησε και τον νέο Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος δήλωσε πως «απέναντι στον φασιστικό κίνδυνο θα έπρεπε να ήταν ολόκληρη η πόλη», αλλά μάλλον ο κ. Καλογιάννης δεν γνωρίζει πως αυτή η πόλη είναι τίγκα στους ραγιάδες που αδιαφορούν για τα πάντα.

(Μούρλια η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Δακρυγόνα, ξύλο, ναζιστές. Πολύ ωραία περάσαμε. Πάντα τέτοια!) 

(Εν τω μεταξύ, λίγο πριν αρχίσει το... τζέρτζελο -και ενώ ήμασταν συγκεντρωμένοι στην Βενιζέλου-, με πλησιάζει ένας καταστηματάρχης και μου λέει: «Τι κάνετε εδώ, ρε παιδιά; Γιατί δεν πάτε πιο πέρα; Πώς θα μπουν οι πελάτες στο μαγαζί;». Προσπάθησα να του εξηγήσω μερικά πράγματα -μιλώντας του με πολύ ευγενικό τρόπο-, αλλά εκείνος το χαβά του. Πώς θα μπουν οι πελάτες στο μαγαζί - αυτό τον ενδιέφερε μόνο. Λες και οι πελάτες είχαν στήσει ουρά έξω από το μαγαζί του και δεν μπορούσαν να μπουν μέσα εξαιτίας των διαδηλωτών. Αγαπημένη μου Λάρισα, η μαλακία που δέρνει εσένα και τους πολίτες σου -που μόνο πολίτες δεν είναι- δεν έχει προηγούμενο. Περαστικά σου εύχομαι. Και γρήγορα.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου