Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Koza Mostra

Αυτά τα όργανα ανήκουν στους Koza Mostra. Οι Koza Mostra εμφανίστηκαν προχθές, Τετάρτη, στο Rover bar στα Λαδάδικα, στη Θεσσαλονίκη. Που ήσουν μάγκα την Τετάρτη;


Οι Koza Mostra ετοιμάζονται να αλώσουν την Ευρώπη. <<Αν τελικά πάνε οι Koza Mostra στη Eurovision, θα φτιάξει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό>>, είπα σε ένα φίλο μου. <<Οπωσδήποτε>>, μου απάντησε. 


Οι Koza Mostra ξεσήκωσαν το κοινό με τις εξαίσιες μελωδίες τους και τα τρελά γκάζια τους. Ξεσκιστήκαμε στο χορό. Δε μας φταίγαν τα ουισκάκια, μπόμπα ήταν οι Koza Mostra. 


Το μαγαζί ήταν φίσκα. Πάνω και κάτω. Όπως σε κάθε συναυλία των Koza Mostra, τα κορίτσια έδωσαν ξανά βροντερό παρόν. Το Rover bar ήταν τίγκα στις γυναίκες. Μαγεία.

Κάποια στιγμή έσκασε μύτη στη σκηνή ο -μάγκας και ντερμπεντέρης- Αγάθωνας Ιακωβίδης. Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης άρχισε τις πενιές και το κοινό από κάτω παραληρούσε. <<Μας βρήκε τρικυμία μέσα στην Εγνατία>>. Ο κακός χαμός έγινε. Που να βλέπατε τι έγινε μόλις έπαιξε το <<Πίνω και μεθώ>> - πανικός. Ωραίος τύπος ο Αγάθωνας. Μου αρέσει πολύ το μουστάκι του. Όταν μεγαλώσω θα αφήσω κι εγώ ένα τέτοιο. 


Ενώ οι Koza Mostra έπαιζαν τα δικά τους, κάποιος φελλός από το κοινό ούρλιαξε <<Το "Χίλιες και μια νύχτες" παίξτε!>>. Το θεώρησα χοντρή αγένεια. Είναι δυνατόν να είσαι σε συναυλία των Koza Mostra, λίγες μόνο μέρες πριν τον ελληνικό τελικό της Eurovision, και να ουρλιάζεις στους Koza Mostra να σου παίξουν το τραγούδι της Ηλιάδη; Μεγάλο ατόπημα. Λίγο μετά μια φίλη με πληροφόρησε πως αυτός που ζητούσε μανιωδώς το <<Χίλιες και μια νύχτες>> ήμουν εγώ. Σαν λάθος να 'ναι η ρότα, σκέφτηκα. 


Ο Δημήτρης Χριστώνης (μπάσο) και ο Ηλίας Κόζας (φωνή και κιθάρα) συζητάνε -μετά το τέλος της συναυλίας- για την πορεία της Αριστεράς στη χώρα. Εγώ δεν πήρα μέρος στην συζήτηση γιατί τους ντρέπομαι τους καλλιτέχνες. Απλώς τους φωτογράφισα.


Ο Δημήτρης Χριστώνης (ξανά πρωταγωνιστής) και ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος (ακορντεόν) συζητάνε έντονα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Κρίνοντας από το -αυστηρά- τεντωμένο δάχτυλο του Χρήστου Καλαϊτζόπουλου, μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος ακόμα να κυβερνήσει. 


Οι Koza Mostra τα σπάσανε -για ακόμη μια φορά- και μας χάρισαν μια πολύ ζεστή βραδιά μέσα σε έναν κρύο κόσμο - αυτό το έγραψα για να δώσω βάθος στο κείμενο. Οι Koza Mostra είναι το καλύτερο συγκρότημα στην Ελλάδα - τουλάχιστον. Οι Koza Mostra είναι ό,τι καλύτερο γέννησε η χρεοκοπία. Αν θέλεις να φτιάξει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, το βράδυ της Δευτέρας ψήφισε Koza Mostra. Αέρααααααααα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου