Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Φαντάροι πάμε (Γιουροβίζιον δεν πάμε)

Αντιδράσεις προκαλεί στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας μας η πρόταση της Τρόικας να καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, για το λόγο ότι οι δαπάνες που γίνονται για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι τεράστιες. Μετά την πρόταση για κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης στην Ελλάδα, η Τρόικα εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει και την κατάργηση της υποχρεωτικής λεύκανσης κωλοτρυπίδας.


Αναστατωμένος φαίνεται είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Λάμπης Μουρόχαβλος, ο οποίος με δηλώσεις του επισήμανε πως <<Η επέμβαση των Ευρωπαίων στα θέματα των ενόπλων δυνάμεων του έθνους μας είναι άλλων ποταμών και δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, γιατί, αν συμβεί κάτι τέτοιο, όλοι εμείς οι καραβανάδες που παριστάνουμε τους νταήδες μέσα στα στρατόπεδα θα βρεθούμε στο δρόμο και θα είμαστε ένα τίποτα>>. 


Έντονη ήταν και η αντίδραση του υπουργού εθνικής άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, αφού είπε βροντερό όχι στην πρόταση της Τρόικας τονίζοντας πως <<Μπορεί σαν κυβέρνηση να έχουμε πει στα πάντα ναι και να έχουμε σκύψει το κεφάλι εφαρμόζοντας όλες τις επιταγές σας σαν πιστά δουλικά που είμαστε, αλλά μην μας ζητάτε να καταργήσουμε την υποχρεωτική στράτευση, γιατί θα σας γαμήσουμε την Παναγία>>.


Οπωσδήποτε, αν εφαρμόζονταν η προτροπή της Τρόικας και καταργούνταν τελικά η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα, θα πετσοκόβονταν τα όνειρα χιλιάδων νέων που ζουν και αναπνέουν για την ημέρα που θα πάρουν στα χέρια τους ένα χάρβαλο G3, θα κοιμούνται σε έναν θάλαμο παρέα με 50 φαντάρια που θα βρομοκοπάν τα ποδάρια τους, και θα ξυπνάνε μέσα στο άγριο χάραμα για να βαρέσουν σκοπιά μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός τους.  


Είναι καταπληκτικό -και πολύ διασκεδαστικό- να βλέπεις όλους αυτούς τους τελειωμένους της κυβέρνησης που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία και εξαθλίωσαν εκατομμύρια Έλληνες, να ξεσηκώνονται σαν επαναστάτες -ενώ έχουν προσκυνήσει χιλιάδες φορές- μόλις οι Ευρωπαίοι δανειστές προτείνουν κάτι που τους ξινίζει και δεν τους συμφέρει. Μου θυμίζουν τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους μεγαλοεκδότες, που από 'κει που στηρίζουν με πάθος το Μνημόνιο και το προωθούν σαν την <<Σωτηρία της χώρας>>, μόλις τους μειώνουν το μισθό αμέσως αντιδρούν και γίνονται όλοι Τσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου