Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Είμαστε άξιοι της φύρας μας

Σοκ και σύγκρυο προκάλεσε σε πολλούς Έλληνες δημοσκόπηση που έγινε από τον Μάικ το Φασολάκη για λογαριασμό της Όλγας Τρέμη (μπλόγκερ είμαι, ό,τι θέλω γράφω), που βγάζει τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα με το γενναίο ποσοστό του 10%. Οι περισσότεροι Έλληνες -αν και φασίστες- εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι ένα φιλοναζιστικό κόμμα έχει τέτοια άνοδο, λες και είναι καινούργιο ανέκδοτο πως η χώρα είναι τίγκα στους φασίστες και τους ρατσιστές - σαν να αντίκρισαν καθρέφτη και να σκιάχτηκαν ένα πράμα. 


Δεν βρίσκω καθόλου τυχαίο που η Χρυσή Αυγή αγγίζει τις ψυχές τόσων Ελλήνων και έχει τέτοια άνοδο - δεν μου προξενεί καμία έκπληξη, είναι κάτι αναμενόμενο.  


Ένα έθνος μπουζοκόπληκτων, ένα έθνος που το άρπαξε ο Πλούταρχος -και το σινάφι του- απ' τ' αυτί και το πέταξε <<πρώτο τραπέζι πίστα>>, ένα έθνος αμόρφωτων σκυλάδων, ένα έθνος <<για ένα κούτελο ζούμε όλοι>>, ένα έθνος που κοροϊδεύει τα σπαστά ελληνικά των ξένων λες και όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη υποχρεούνταν να γεννηθούν γνωρίζοντας ελληνικά, ένα έθνος φτηνών σφουγγοκωλάριων (ναι, σφουγγοκωλάριων), ένα έθνος <<Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια>>, ένα έθνος κλεφτών που ψηφίζει κλέφτες, ένα έθνος που τρέμει και μόνο στην ιδέα της αλλαγής (πολιτικής, πολιτιστικής, πνευματικής), ένα έθνος που μισεί τους Τούρκους την ώρα που παρακολουθεί τούρκικα, ένα τέτοιο έθνος-καρκίνωμα, μόνο ένα κόμμα σαν τη Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να το αντιπροσωπεύσει επάξια. Αυτά. Γαμήδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου