Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Αγάπη Ολούθε

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στα social media, με αφορμή τον καυγά γνωστού Έλληνα φεϊσμπουκά, συγνώμη, γνωστού Έλληνα συγγραφέα ήθελα να πω, με χρήστες του Twitter. Ο διάσημος ιντερνετικός αγκαλίτσας, συγνώμη, εννοούσα ο διάσημος συγγραφέας, έγινε έξαλλος όταν κάποιοι χρήστες του Twitter του άσκησαν κριτική -τον ξέσκισαν στο τρολάρισμα δηλαδή- και τον αποκάλεσαν «λούγκρα», με αποτέλεσμα να ανακοινώσει από το Facebook την προσφυγή του στην δικαιοσύνη και να αποσπάσει 6.587 like. 

Ο γνωστός συγγραφέας -που έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία- ονομάζεται Αγάπη Ολούθε. 

Πρόκειται για έναν ευαίσθητο καλλιτέχνη που αγαπάει τη σοκολάτα και σιχαίνεται την κριτική. 

Ο Αγάπη Ολούθε είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους και πετυχημένους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, αφού κάθε του ανάρτηση στο Facebook κερδίζει πάνω από 3.000 like και 685 κοινοποιήσεις. 

Ο Αγάπη Ολούθε έχει μεγάλο σουξέ στις κυρίες που περνάνε κλιμακτήριο και στις χαζογκόμενες, ενώ μεγάλη αδυναμία του έχουν και οι καταπιεσμένες κρυφές. 

Τα γραπτά του Αγάπη Ολούθε χαρακτηρίζονται από τρυφεράδα, απολιτίκ ζουζουνιά και αφόρητη σάχλα, οπότε ευτυχώς που ο Αγάπη Ολούθε ζει σε μια χώρα που η πλειοψηφία των πολιτών γουστάρει να διαβάζει παπαριές, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του. 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο Αγάπη Ολούθε ζει σε μια χρεοκοπημένη και διαλυμένη χώρα -όπου κανένας πολιτικός δεν έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για το ρήμαγμα ενός ολόκληρου λαού- αλλά δεν έχει ασκήσει ποτέ κριτική στην ντόπια πολιτική και οικονομική μαφία που ευθύνεται για την χρεοκοπία - άμα βρείτε έστω ένα κείμενό του που να αναφέρεται στην σαπίλα που επικρατεί σήμερα, εμένα να με χέσετε.

Βέβαια, δουλειά του καλλιτέχνη δεν είναι να τα βάζει με την εξουσία και να ορθώνει πολιτικό λόγο - δουλειά του καλλιτέχνη είναι να τρέχει ανθρώπους στα δικαστήρια επειδή τον έβρισαν στα social media. 

Επίσης, δουλειά του καλλιτέχνη είναι να μας ενημερώνει πόσο πολύ λατρεύει τη σοκολάτα και να γράφει ένα σωρό γλυκερές μαλακίες, όταν γύρω του πέφτουν κορμιά.

Εν κατακλείδι -και για να μην φάω κι εγώ καμία μήνυση-, η σύγχρονη Ελλάδα έχει τους συγγραφείς που της αξίζουν. 

Αγάπη ολούθε!