Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Στάσου, λείψανα!

Της πουτάνας γίνεται με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας -τα οποία έφτασαν στη χώρα μας πριν από λίγες ημέρες και τα υποδεχτήκαμε με τιμές αρχηγού κράτους-, αφού οι Έλληνες πιστοί σχηματίζουν ουρές για να τα προσκυνήσουν. 

Τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας θεραπεύουν τον καρκίνο, το συνάχι και το AIDS που κολλάει με το σάλιο -σαν το γραμματόσημο- αλλά δυστυχώς δεν θεραπεύουν τη μαλακία στον εγκέφαλο, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως όλα αυτά τα ζώα που τη βρίσκουν με το να προσκυνάνε κόκαλα δεν έχουν καμία ελπίδα.

Στα πλαίσια της περιοδείας τους στην Ελλάδα, τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας επισκέφτηκαν το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ο οποίος δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «τα λείψανα δεν έχουν καμία δουλειά να τριγυρνάνε από δω κι από κει», χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αντίδραση από τη μεριά των λειψάνων. 

Πράγματι, τα λείψανα δεν έχουν καμία δουλειά να τριγυρνάνε από δω κι από κει -είναι εντελώς γελοίο όλο αυτό- αλλά ούτε και οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καμία δουλειά να τριγυρνάνε στα χουντοκάναλα των ολιγαρχών, που ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται πως θα διέλυε (συμφωνείτε, κ Φίλη;).

Εν τω μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας προκειμένου να προσκυνήσει τα λείψανα της ομώνυμης Αγίας. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη -ο οποίος τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας-, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως «θα μετανοήσουν αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα». 

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα μετανοήσουμε όσοι σκεφτόμαστε τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας αλλά είμαι απόλυτα βέβαιος πως κάτι μαύροι κι άραχλοι τύποι σαν τον Ιερώνυμο -που δεν έχουν καμία θέση στον 21ο αιώνα- θα πεθάνουν αμετανόητοι, έχοντας την εύνοια ακόμα και αριστερών κυβερνήσεων που τους γλείφουν όλη μέρα τ' αρχίδια (αυτό αφιερωμένο στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ). 

Εν κατακλείδι, όλη αυτή η υστερία με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας είναι -κατά την ταπεινή μου γνώμη- πολύ χρήσιμη, αφού μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε πως ζούμε σε μια θεοκρατική χώρα -με πολίτες που δεν διαφέρουν και πολύ από τους Ταλιμπάν-, ενώ βρίσκω πολύ ταιριαστό μια χώρα-ψοφίμι να υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους ένα λείψανο.

Greece, 12 points!