Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Συμβουλές για την αποφυγή -ή την καταπράυνση- του χανγκόβερ


Ο Ντόνι είναι 17 χρόνια αλκοολικός και ξέρει καλά πώς να αποφεύγει -ή, έστω, να καταπραΰνει- το χανγκόβερ 





Μέρες που είναι, οι περισσότεροι θα πάρετε σβάρνα τα μπαρ και τις ταβέρνες για να πιείτε και να ξεφαντώσετε μέχρι τελικής πτώσεως. Αυτό όμως έχει και το τίμημά του: το χανγκόβερ

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε τις οδυνηρές επιπτώσεις του χανγκόβερ -που, αν μένετε με τους γονείς σας, είναι ακόμα πιο οδυνηρές γιατί θα πρέπει να ανεχτείτε και την γκρίνια τους- είναι να κλειδωθείτε στο σπίτι και να μην πάτε πουθενά. Βέβαια, ελλοχεύει ο κίνδυνος να σας περάσουν για εντελώς ξενέρωτο που κλειστήκατε μέσα αποκριάτικα, αλλά, όταν όλη η παρέα σας θα υποφέρει από το χανγκόβερ κι εσείς θα αισθάνεστε ακμαίος και ντούρος, θα είστε ο πιο μάγκας. Επίσης, μένοντας μέσα αυτές τις μέρες, αποφεύγετε το «Κετελαπόνγκο» και όλα αυτά τα αποκριάτικα άσματα που προκαλούν καντήφλα και ευκοίλια

Αν αγνοήσετε την άνωθεν συμβουλή και αποφασίσετε να βγείτε έξω και να βουτήξετε στην ακολασία -ώστε να μην σας πούνε μουντρούχο και μανιαμούνια-, προσέξτε τις μπόμπες. Τα νοθευμένα ποτά δηλαδή. Αν κατεβάσετε καμιά δεκαριά μπόμπες, την επομένη που θα ξυπνήσετε -αν ξυπνήσετε- θα ζήσετε μια κόλαση. Καταρχήν, ο πονοκέφαλος θα είναι τόσο δυσβάσταχτος, που θα περάσει πολλές φορές από το μυαλό σας η αυτοκτονία. Πάντως, αν αποφασίσετε να φουντάρετε από καμιά ταράτσα, μην το κάνετε προτού πάτε και σφάξετε τον μπάρμαν - σκεφτείτε πως, αν ξεπαστρέψετε τον μπάρμαν προτού τα τινάξετε, θα γλιτώσει πολύς κόσμος από τις μπόμπες και η ανθρωπότητα θα σας ευγνωμονεί. Αν είστε καμιά κότα και δεν μπορείτε να βρείτε το θάρρος να αυτοκτονήσετε, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε στο κρεβάτι, περιμένοντας να περάσει η ρημάδα η μέρα για να ξυπνήσετε σαν άνθρωπος. Κο-κο-κο!

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να αποφύγετε το χανγκόβερ είναι να είστε μόνιμα μεθυσμένος. Φυσικά, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να σας λένε μπεκρούλιακα και αλκοολικό, αλλά σκεφτείτε τα παραδείγματα του Μπουκόφσκι, του Χέμινγουεϊ και του Φιτζέραλντ που -παρόλο που ήταν μπεκροκανάτες- έγιναν διάσημοι· αυτοί βέβαια έγιναν διάσημοι επειδή έγραψαν και μερικά ωραία βιβλία αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία - σε κάθε περίπτωση πάντως, εσείς θα καμαρώνετε ότι έχετε ένα κοινό με αυτά τα ιερά τέρατα της λογοτεχνίας και της μπέκρας. 

Τώρα, η πιο συνηθισμένη λύση -εφόσον πιείτε τα κέρατά σας- για την καταπράυνση του χανγκόβερ είναι τα Ντεπόν. Βέβαια, τα Ντεπόν θα ήταν φρόνιμο να τα χρησιμοποιήσετε πριν κοιμηθείτε -και ενώ θα είστε λιάρδα-, γιατί όταν ξυπνήσετε θα είναι πολύ αργά· όσα και να κουμπώσετε το πρωί ο πονοκέφαλος δεν θα φεύγει με τίποτα. Αφού επιστρέψετε στο σπίτι και ξεκοιλιαστείτε στη μάσα -είναι γνωστό πως το μεθύσι ανοίγει την όρεξη-, κάντε μια προσπάθεια να καταπολεμήσετε την ντίρλα σας, ώστε να φτάσετε στο συρτάρι με τα Ντεπόν... σώος. Αν τα καταφέρετε και δεν λιποθυμήσετε στο πάτωμα, ανοίξτε το κουτί, πάρτε κάνα δυο χάπια και ξαπλώστε. Προσοχή: μην το παρακάνετε και κατεβάσετε ολόκληρο το κουτί, γιατί το πρωί θα σας τρέχουν στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου. 

Καλή τύχη.