Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Φραστικό και ενδυματολογικό λίφτινγκ στη βουλή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας <<Το ποντίκι όπου να 'ναι στη φάκα>>, ο Γ' αντιπρόεδρος της βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης επιθυμεί την εφαρμογή φραστικού και ενδυματολογικού λίφτινγκ στις συνεδριάσεις της βουλής, έτσι ώστε να γίνει το κοινοβούλιο πρότυπο σαβουάρ βιβρ και σωστής ένδυσης, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει ανέφικτο γιατί η Ελληνική βουλή βρίθει από καθυστερημένους Μογγόλους που δεν ξέρουν ούτε να μιλάνε, ούτε να ντύνονται. 


Ο κ. Μαρκογιαννάκης μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη -και αφού οι δυο τους συμφώνησαν για τα ατοπήματα που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στην έκφραση αλλά και στην ενδυμασία των βουλευτών-, κατέληξε πως από 'δω και στο εξής όλα τα μέλη της βουλής θα υποχρεούνται να ομιλούνε μόνο με κόσμιες και ευγενικές εκφράσεις -θα γίνουν όλοι Ζαμπούνηδες δηλαδή-, ενώ φράσεις όπως <<Συμμορία προδοτών>>, <<Κυβέρνηση Τσολάκογλου>>, <<Χουντικοί μειοδότες>> και <<Προσοχή μην σκίσετε κάνα καλσόν>> θα απαγορεύονται και οι παραβάτες βουλευτές θα μπαίνουν τιμωρία στη γωνία με το ένα πόδι όρθιο - για τους παχύσαρκους βουλευτές που δεν μπορούν να σηκώσουν το πόδι θα ισχύει νηστεία.  


Σχετικά με την ενδυμασία των βουλευτών, ο κ. Μαρκογιαννάκης επισήμανε πως εμφανίσεις βουλευτών με φόρμες, ταγάρια και σωβρακοφανέλες δεν θα γίνονται αποδεκτές κατά τη διάρκεια ολομέλειας της βουλής, ενώ οι βουλευτίνες απαγορεύεται να εισέρχονται στο κοινοβούλιο με στράπλες, παρεό και στρινγκ, γιατί ο κ. Μαρκογιαννάκης είναι μεγάλος άνθρωπος και μπορεί να πάθει κάνα εγκεφαλικό άμα δει την άλλη με τον κουραδοκόφτη απ' όξω. 


Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες βουλευτίνες που δεν χρειάζεται να εμφανιστούν στη βουλή ντυμένες σαν τσόλια για να προκαλέσουν και να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους. Για παράδειγμα, η Όλγα Κεφαλογιάννη, και με ράσο να πάει στην ολομέλεια, πάλι θα ξυπνήσει τα πιο άγρια και ζωώδη ένστικτα των αντρών της βουλής γιατί, αφενός είναι θεογκόμενα, κι αφετέρου οι περισσότεροι βουλευτές είναι κάτι ραμολιμέντα που έχουν να πηδήσουν εδώ και καμιά εικοσαετία, οπότε λογικό είναι μόλις βλέπουν την κρεβατογεμίστρα Όλγα να τους πέφτει το σαγόνι στο πάτωμα.



Εντούτοις, μπορεί κατά τη διάρκεια που συνεδριάζει η βουλή να σκάσει μύτη ξαφνικά η Ντόρα Μπακογιάννη -που είναι γριά και κακάσχημη- και να ξενερώσει όλος ο αντρικός πληθυσμός του κοινοβουλίου, με συνέπεια να σταματήσουν οι βουλευτές να αφαιρούνται από τα κάλλη της Όλγας -που είναι γυναίκα επικίνδυνη, παραμονεύουν κίνδυνοι στο χάδι στο φιλί της-, χάνοντας την προσοχή τους από το συνέδριο και τη σωτηρία της χώρας - κάπου χρησιμεύει και η Ντόρα Μπακογιάννη τελικά.


Τέλος, ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του κ. Μαρκογιαννάκη για το φραστικό λίφτινγκ που ετοιμάζει είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που -επειδή η κατάστασή τους είναι μη αναστρέψιμη- θα πρέπει μάλλον να κυκλοφορούν στο κοινοβούλιο φορώντας φίμωτρο, αν και η καλύτερη -και πιο αποτελεσματική- λύση θα ήταν να μπούνε σε κάνα αναμορφωτήριο.