Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μαμά γερνάω - μαζί με 'σένα και το μπαμπά!

Ο Ντόνι -σαν βαθύτατα σκεπτόμενο άτομο που είναι- αναλογίζεται το κόστος του να είσαι 30 και 40 χρονών και να μένεις ακόμα με τους γονείς σου - στην Ελλάδα της κρίσης, κανείς δεν θα γλιτώσει!


Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που έχουν πατήσει μέχρι και τα 40 και αναγκάζονται να συγκατοικούν ακόμα με τη μαμά τους και το μπαμπά τους. Αυτό φυσικά είναι αποτέλεσμα της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, μιας και η σκληρή λιτότητα δεν τους αφήνει περιθώρια να νοικιάσουν ένα σπίτι ώστε να απαγκιστρωθούν από τους γέρους τους που μεγαλώνουν και τους τα κάνουν τσουρέκια με τη γκρίνια τους. 


Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να είσαι 32 χρονών νταγλαράς και να έχεις τη μάνα σου πάνω από το κεφάλι σου να σου τα πρήζει για το τι ώρα γύρισες χθες, για το αν ήπιες πολύ γιατί βρωμοκοπούσε το δωμάτιο ρετσίνα, και για το αν φοράς προφυλακτικό ή αν κουτουπώνεις την κάθε παστρικιά με την ψωλή απροστάτευτη. 


Βέβαια, το σεξ είναι ένα θέμα που σηκώνει μπόλικη συζήτηση γιατί, άμα είσαι  τριανταφεύγα χρονών μαντράχαλος και συνεχίζεις να μένεις στο σπίτι των γονιών σου -όχι από επιλογή, αλλά από οικονομική ανέχεια-, όταν θα σε πιάνουν οι καύλες και θα θες να φιστικώσεις καμιά παρδάλω δεν θα ξέρεις που να πας - με τόση φτώχεια δεν θα υπάρχουν λεφτά για ξενοδοχεία, άσε που είναι όλα μέσα στη βρώμα και μπορεί να κολλήσεις και τίποτα χλαμύδια σαγανάκι. 


Θα είσαι στο μπαράκι με το γκομενάκι, θα τα 'χεις κοπανήσει και λίγο, θα σου τρίβεται αυτήν, θα σου γίνεται πέτρα εσένα, θα χαμουρεύεστε μπροστά στον κόσμο σαν ξελιγωμένοι και άντε μετά να της πεις ότι δεν γίνεται να πάτε σπίτι σου γιατί κοιμούνται οι γονείς σου - ρόμπα ξεκούμπωτη. Απ' την άλλη, μπορεί να είσαι τυχερός και να σου κάτσει καμιά φοιτήτρια που έχει φτάσει στο 28ο εξάμηνο και ακόμα σπουδάζει η γαϊδούρα -τουλάχιστον θα είστε κοντά ηλικιακά-, οπότε θα μένει μόνη της - μπορεί να είσαι ακόμα πιο τυχερός και η φοιτήτρια να 'χει καμιά θεογκόμενα για συγκάτοικο, άρα θα κάνεις τριολέ.


Διαφορετικά, αν ούτε η κοπέλα ζει μόνη της και έχει κι αυτήν γονείς στο σπίτι, τα πράγματα θα είναι σκούρα και για τους δυο. Ωραία είναι το καλοκαιράκι που τα πάντα συνηγορούν ώστε να μετατρέψεις την είσοδο μιας οικοδομής ή μιας πολυκατοικίας σε κρεβάτι για να βγάλεις τα μάτια σου, αλλά, τώρα που είναι χειμώνας και το κρύο τσακίζει κόκαλα, αυτή η επιλογή απορρίπτεται, γιατί, άμα βγάλεις όξω τη μαλαπέρδα σ' αυτή τη βαρυχειμωνιά θα σου γίνει σταφίδα και η άλλη θα σε λέει μαραζοκαύλη.


Βέβαια, μπορείς να το παίξεις cool και άνετος και να προσκαλέσεις τη γκόμενα στο πατρικό σου λέγοντάς της <<οι γονείς μου δεν έχουν θέμα μ' αυτά, είμαστε μποέμ οικογένεια εμείς>>. Εσύ ωστόσο θα ξέρεις ότι η μάνα σου και ο πατέρας σου είναι δυο ανέραστοι καράβλαχοι που δεν αντέχουν πια να αντικρίζουν ο ένας τον άλλον και τσακώνονται συνέχεια σαν τα σκυλιά, αλλά, προκειμένου να μην στερηθείς το πήδημα, θα κάνεις την καρδιά σου πέτρα και θα σπιτώσεις τη φαρμακομούνα που <<χτύπησες>> στο μπαρ - μπορεί να 'ναι και καμιά κρεβατογεμίστρα αυτήν και να μην έχει τέτοιους ενδοιασμούς. 


Εντούτοις, τα προβλήματα του να φέρνεις γκόμενα στο σπίτι της μάνας σου και του πατέρα σου είναι πολλά. Πως να σου σηκωθεί όταν παραδίπλα ροχαλίζει και κλάνει ο γέρος σου; Άσε που, θα πρέπει να είσαι διακριτικός και να κάνεις απόλυτη ησυχία μην και σ' ακούσουν και σηκωθεί μέσα στα άγρια χαράματα η μάνα σου και μπουκάρει στο δωμάτιο να δει τι κάνει ο κανακάρης της - θα σε πετύχει καβάλα στην άλλη και θα πάθει αντράλα. Η δε μίρλα που θα φας την επόμενη μέρα δεν περιγράφεται - τι το πέρασες το σπίτι ρε, γαμιστρώνα;


Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις σε μια τέτοια συγκυρία είναι η ζήλια από την πλευρά του πατέρα. Δεν είναι καινούργιο ανέκδοτο πως οι περισσότεροι Έλληνες πατεράδες -επειδή έχουν καταντήσει κάτι γεροπαράξενα ραμολιμέντα που βλέπουν όλη μέρα ειδήσεις- φθονούν τους γιους τους γιατί είναι νέοι, ντούροι και τους σηκώνεται ακόμα. Τούτων δοθέντων, αν εσύ φέρεις γυναίκα στο σπίτι, θα τον κυριεύσουν τα κόμπλεξ τον γεροτραχανά και θα ακούσεις και χριστοπαναγίες από πάνω - στους φίλους του βέβαια θα κοκορεύεται για το πόσο γαμιάς είναι ο γιος του, αλλά εσένα θα στα κάνει αερόστατα. 


Για να μην μακρηγορώ -που μάλλον το κάνω-, οι δυσκολίες για τους Έλληνες που έχουν πατήσει τα... <<άντα>> και μοιράζονται τον ίδιο χώρο με τους γονείς τους είναι αμέτρητες - στάθηκα λίγο περισσότερο στο σεξ γιατί μου αρέσει η φράση <<γαμάτε γιατί χανόμαστε>>.


Δεν θα μας φτάνουν οι κρισάρες που θα παθαίνουμε λόγω ηλικίας και που πέρασαν τα χρόνια χωρίς να το πάρουμε είδηση, θα 'χουμε και τη μάνα μας από πάνω που κάθε τρεις και λίγο θα κάνει αλλαγές στο σπίτι κι εμείς θα ψάχνουμε το δωμάτιό μας - <<να, παιδί μου, είπα να μεταφέρω την κουζίνα στο δωμάτιό σου γιατί δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω στη ζωή μου>>. 


Πάντως, η αλήθεια είναι πως για τις γυναίκες που έχουν περάσει τα 30 και συμβιώνουν με τους γονείς τους τα πράγματα είναι πιο εύκολα απ' ό,τι για τους άντρες, αφού σήμερα η πλειοψηφία των Ελληνίδων αποτελείται από κάτι απαίδευτες μπεμπέκες που δεν κάνουν χωρίς τη μαμάκα τους και τον μπαμπάκα τους - πολλές μάλιστα αναζητούν έναν γαμπρό που να είναι ολόιδιος ο πατέρας τους, τόσο γκάου. 


Εντάξει, υπάρχουν κι εκείνες που σιχάθηκαν να πλακώνονται όλη μέρα με τις μανάδες τους τις νευρωτικές που τις πιέζουν να βρουν ένα καλό παιδί να νοικοκυρευτούν -λες και όλα τα καλά παιδιά κάνουν ουρά για να πάρουν τις κόρες τους, τέλος πάντων-, και ψάχνουν τρόπους να απομακρυνθούν από το οικογενειακό περιβάλλον μπας και βρουν λίγη γαλήνη - στην πραγματικότητα θέλουν να φύγουν γιατί φρικάρουν με το γεγονός ότι είναι φτυστές οι μανάδες τους.


Γενικότερα, έτσι όπως πάνε τα πράγματα στη χώρα μας, ο ισχυρότερος φόβος του Έλληνα που έχει ξεπεράσει τα 30 είναι να μην τα κακαρώσει εκεί που μεγάλωσε - στο σπίτι παρέα με τους δικούς του που θα 'χουν τον απέθαντο και στο τέλος θα τον θάψουν. Μας βλέπω να γερνάμε μαζί με τη μαμά και το μπαμπά στον καναπέ παρακολουθώντας τον Τσίπρα στην τηλεόραση που θα καταγγέλλει το Μνημόνιο 45 - ο Αλέξης τότε θα 'ναι γύρω στα 67.
Βέβαια, υπάρχει πάντα και η μετανάστευση.


Καλό ταξίδι!

Τα βρήκαν


-Ρε 'συ Κώστα, γιατί έγραψες στο βιβλίο σου ότι για τον εκτροχιασμό της Ελλάδας ευθύνομαι εγώ;
-Και τι να έγραφα, ρε Γιώργο, ότι ευθύνομαι εγώ; Θες να με πετάξουν κι εμένα έξω από κάνα ρεστοράν; 
-Σωστά.